Реклама / Ads
8| 10229 |06.09.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Гепиха син на полицейски шеф за трафик на антики, ченгето пробва да го отърве

.
Синът на полицейски шеф е задържан за трафик на културно-исторически ценности преди два дни от органите на реда в Елхово. Баща му, който ръководи звено в РПУ-Созопол, прави всичко възможно да отърве момчето си от ареста, като търси ходатайство на най-високо ниво в МВР и прокуратурата, съобщиха за Фрог нюз вътрешни източници. МВР не казва и думичка за случилото се, макар ръководството на ведомството да е наясно с всички детайли около тази история.
 

Синът бил задържан с още четирима души. Те били с колата на полицая, като в нея са намерени много скъпоструващи антики. Групата била хваната след продължителни наблюдения. По случая е образувано досъдебно производство.  В момента се издирват още двама човека, съпричастни към престъпната дейност. Установено е, че те също са роднини на въпросния полицейски шеф.  На трима от бандата е наложена мярка задържане за 72 часа.  Установено е, че ценностите се изкопавали в районите на Малко Търново, Болярово и Созопол. След това се предавали на прекупвач в София, а той от своя страна ги изнасял за чужбина.

 

Служители на районното споделиха през Фрог, че след ареста, ченгето от Созопол започнал да звъни на високопоставени хора, с надеждата да оправи нещата. Местните полицаи и прокурори, обаче не се поддали. Според запознати , тогава бащата потърсил чадър по други канали като например  магистрати  от Бургас и София. Източниците ни припомнят, че въпосният началник имал достатъчно контакти, той като преди да отиде на работа в созопол, бил началник и в столично районно управление.  Полицейски шефове в столицата също били обезпокоени.  Всичко това било докладвано на главният секретар на МВР Младен Маринов. Няма признаци на този етап той да е реагирал. Възмутени ченгета споделиха, че случаят много им прилича на скандалния случай със  стрелбата във Виноградец и опитът на общинаря Лазар Влайков да търси подкрепа от свои познати в прокуратурата.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6549 |05.09.2017 Димитър Карагегов пред Фрог: Губим милиони заради политиката си срещу индустриалния канабис . 12| 13989 |04.09.2017 М. Андреев пред Фрог: Борисов разпределя порциите, Доган е на заден план . 9| 9996 |03.09.2017 Д. Божилов за Фрог: Общинарят от Септември е печелил избори с пистолет?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads