Реклама / Ads
2| 14494 |11.10.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Хора на Баретата и араби контролират наркопазара в София

.
Баретата минути, след като беше прострелян пред Съдебната палата
Хора на осъдения наркобос Златомир Иванов-Баретата и араби, влезли нелегално у нас, контролират наркопазара в София. Това разкриха пред Фрог нюз ченгета от СДВР.
 

 Според тях през последните месеци авери  на Баретата са подчинили пазара на дрога . Твърди се, че старите схеми за контрол на дилърите са се върнали и действат с пълна сила. Сформирани са няколко наказателни бригади, които стриктно следят търговците на дрога. Много от тях пласират не само в заведенията, но и на улицата в близост до училищата.

 

Случайните играчи, известни още като шанаджии  са почти изтикани от бизнеса, като на тяхно място са се настанили строго подчинени йерархични групи. Контролът е тотален, а задачата на дилърите е да не остават и минута без работа. Ако това се случи, ги грозят санкции, обясниха столични полицаи.  Само за тази година има  двама дилъри на ниско ниво, които са били пребити и простреляни.  Полицията, обаче не е давала гласност за тях.

 

За да върви работата им по вода, в наркобизнеса  са привлечени и действащи полицаи, най-често от патрулите. Срещу месечна заплата от по 1- 2 бона те трябва да си затварят очите за престъпната дейност. Твърди се, че групите се контролират от Ториното , сочен за доверено лице на Баретата. Последно името му изплува в медиите, след като личните му гардове пребиха мъж и жена на Околовръстното. И той като шефа си е изправен на подсъдимата скамейка за наркотици в спецсъда .

 

 Изправян е пред Темида и за убийство, но впоследствие е оправдан. През август т. г. бившият командос Златко Баретата пусна в интернет  скандален клип със свое участие. На него се вижда как в добра физическа форма стреля срещу Златко Гочев, известен още като Малкия Златко. Полицаите са категорични, че по този начин Баретата се опитва да си върне контрола на улицата и да дисциплинира редиците си. Клипът се оказа професионално сниман и монтиран.

 

Бизнесът с хероин пък се държи основно от араби, пристигнали у нас нелегално. Голяма част от тях са принуждавани да пренесат дрога през границата, за да си платят на трафикантите. Сега  продължават със същата дейност, за да могат да оцелеят.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5507 |11.10.2016 Р. Гечев за Фрог: Управляващите лъжат, че имат излишък от над 3 милиарда . 0| 13215 |11.10.2016 Само във Фрог: Полицейски шеф в паника от заплахите на Борисов . 2| 9209 |11.10.2016 Само във Фрог: Институциите, контролирани от КОЙ, останали без агенти на прикритие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads