Реклама / Ads
3| 14620 |03.02.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: „КОЙ” готви вендета върху „Вътрешна сигурност” в МВР

.
Новоназначеното политическо ръководство на Министерство на вътрешните работи готви „вендета” върху двете най-ключови дирекции в сградата на ул. „Шести септември”-Инспекторат и „Вътрешна сигурност”, научи Фрог от свои източници.
 
Както единствени писахме и тримата зам. министри на вътрешните работи, назначени от служебното правителство, са кадри на модела „КОЙ” олицетворяван от кадровика в сянка на МВР Цветлин Йовчев.

Особено скандално е назначението на дясната ръка на Йовчев в МВР от времето на кабинета „Орешарски” Маринела Белева.

 

Белева бе съветник на Йовчев, после „монтирана” за ден като помощник на главния секретар Светлозар Лазаров, а на следващия ден без конкурс дамата стана шеф на финансовата дирекция в МВР с ранг комисар.

 

В последния си работен ден Йовчев я освободи от поста и тя бе назначена на същата длъжност в ДАТО.

 

Ударът върху двете ключови  дирекции за борба с корупцията в МВР ще е в знак на отмъщение. По искане на прокуратурата през 2015 г те проверяваха шефът на областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов заради скандала с полицаите не реагирали на прегазен човек на пешеходна пътека.

Това доведе и до оставката на Узунов.

 

И тримата зам.-министри са били проверявани от „Инспекторат” и „Вътрешна сигурност” по нареждане на прокуратурата, твърдят запознати.

 

И заради тези проверки сега в двете дирекции предстои „погром” маскиран като „промени в интерес на работата”, категорични са полицаи.

 

„Вътрешна сигурност” лови корумпираните ченгета, като по закона дирекцията е пряко подчинена на министъра на вътрешните работи.

 

Само през последните две години при многобройни акции на дирекцията бяха разбити канали за трафик на мигранти, организиран от софийски ченгета, бяха арестувани гранични полицаи от Капитан Андреево за нелегален внос на бежанци и бяха задържани десетки корумпирани ченгета, включително и наркодилъри в униформи.

 

През  2013-2014 г по време на управлението на модела „КОЙ”-Йовчев/ Лазаров в МВР бе сменен шефът на Вътрешна сигурност РУмен Ганев и на негово място е „монтиран” пристигналият от ДАНС Тодор Костадинов.

 

Периодът на управлението на Костадинов е печално известен със скандала „Червеи” за подслушването на цялата информационна система на МВР.

 

Костадинов е подсъдим по делото „Червеи” заедно с бившата шефка на Софийски градски съд Владимира Янева.

 

На две инстанции Янева бе осъдена на 1 година условно, а Тодор Костадинов на 3000 лв глоба за извършване на незаконно проникване в компютърната система на МВР с чужд профил и парола.

 

Остава се  решение на Върховния касационен съд.

 

Ченгетата помнят управлението на Тодор Костадинов в Дирекция „Вътрешна сигурност” като особено мрачен период. В дирекцията са извършени десетки кадрови размествания и политически уволнения заради модела „КОЙ”. Принудени да напуснат бяха много опитни служители, заменени от верни „дансаджии”.

 

Костадинов бе отстранен от поста от служебния министър Йордан Бакалов и приет моментално в ДАНС, службата превърната в бастион на модела „КОЙ” по времето на Владимир Писанчев.

 

Очаква се при удара върху двете дирекции с цел отмъщение началниците да бъдат сменени от хора от обкръжението на Йовчев/Костадинов.

 

Стефан Ташев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9270 |02.02.2017 Само във Фрог: Пловдивският Г. Гергов лобира за свои хора в земеделското министерство . 17| 35299 |02.02.2017 Красимир Райдовски: Разликата между ”Борисов” и ”Герджиков” е само в имената . 2| 6014 |02.02.2017 Само във Фрог: Полицайка въртяла бизнес -мигранти срещу крадени коли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads