Реклама / Ads
0| 16729 |12.07.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Окръжен прокурор в едно сдружение с осъден по делото „Килърите”

.
Емил Денев
Окръжният прокурор на Велико Търново Емил Денев е бил в едно сдружение с осъдения по делото „Килърите” бизнесмен Георги Вълев. Това установи проверка на Фрог нюз от информационните масиви. Любопитното е, че именно Денев е бил наблюдаващ обвинител по убийството на великотърновския адвокат Петър Лупов, като един от заподозрените е именно Вълев.
 
Разследването, обаче стига до „под кривата круша”, докато случаят не се поема от отдел „Контратерор” в ГДБОП. Тогава се разбира, че именно Вълев е поръчал екзекуцията на адвоката.

Сдружението, което събира прокурора и бъдещият затворник е „Клуб по карате, източни бойни изкуства и други бойни спортове”, регистрирано на 14 май 2008 г. Два месеца по-късно - на 18 юли 2008 г. е извършен побой над адвокат Петър Лупов, а на 18 август същата година е опожарена колата му. Следват два документа, които доказват, че Лупов е информирал окръжната прокуратура за страховете си, че ще бъде убит. За същото се оплаква и лично на Емил Денев, става ясно от материалите, с които Фрог се сдоби от близките на жертвата. Въпреки сигналите за готвеното покушение от Георги Вълев, престъплението не е предотвратено от МВР и прокуратурата по никакъв начин. Лупов, обаче се оказва пророк. В края на март 2009 г. той е ликвидиран в автомобила си в гаража на ул. „Елин Пелин”. Прави впечатление, че до този момент никой не е напрали ревизия на действията на великотърновската прокуратурата и лично на Емил Денев, за да види как е действал по отношение на сигналите за готвеното убийство. Нещо повече, не са проверени и твърденията в публичното пространство, че Георги Вълев е подпомагал финансово спортните занимания на окръжния прокурор Емил Денев като автомобилен състезател. Така слуховете остават да висят, без да са опровергани или потвърдени. Интересна подробност е, че член на въпросното сдружение е и небезизвестният местен бизнесмен Петър Христов.

Припомняме ви, че в свое разследване Фрог установи, как прокуратурата е прекратила наскоро разследване срещу Георги Вълев за укриване на данъци в особено големи размери. Съдът, обаче не се е съгласил с всички доводи на държавното обвинение и е върнал разследването.

 
Свидетелски показания по делото „Килърите” сочат, че осъденият Вълев е поддържал изключително близки отношения с представители на държавното обвинение. Свидетели разказват как на една маса е бил с прокурор, който го е предупредил, че го разследват за лихварство. В този момент Вълев изпратил свой човек да му донесе документи, уличаващи го в това престъпление и лично пред очите на държавния обвинител ги е скъсал. Години по-късно той е осъден на 8 години затвор именно за лихварската дейност. Георги Вълев е бил сигурен, че е недосегаем заради топлите си контакти не само с политици, но и с представители на държавното обвинение. Докато разбира за арестите на хора от групата, дори не си мърда пръста да скрие доказателствата, които го уличават в редица престъпления. При задържането му голяма част от тях са открити непокътнати в сейфа на офиса му.

Човек на Георги Вълев, срещу когото има издадена доживотна присъда на втора съдебна инстанция, в момента се е свързал с бившия защитен свидетел Пламен Лаков, изкаран от програмата заради нарушаване на правилата. Свидели, са засекли многократни срещи на Лаков с Радослав Димитров, през чиято офшорка са минали част от средствата, преведени от Весела Кюлева към Георги Вълев и предназначени за акционерите на Тракиябанк. Криминалисти допускат, че той би могъл да посредничи в опитите на групата да убеди Лаков да смени показанията си или да атакува процесулните действия, с цел делото да бъде възобновено. Самият Лаков изрази пред медията ни готовност да направи каквото се иска в момента от него, за да получи пари.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9965 |11.07.2016 Коритаров пред Фрог: Нацистка Германия по-правова ли е от днешна България? . 0| 6197 |11.07.2016 Адв. Марковски пред Фрог: Съдът насърчава депутатите да обиждат . 1| 6703 |11.07.2016 Р. Гълъбинов за Фрог: Скачат цените, щом приемем еврото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads