Реклама / Ads
5| 16128 |26.05.2020 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Рокади по върховете в ГДБОП се обсъждат под сурдинка

.
Ивайло Спиридонов, Стоян Темелакиев /вдясно/ и Любомир Янев
Рокади по върховете в ГДБОП се обсъждат под сурдинка в службите за сигурност. Мълвата, че шефът на антимафиотите Ивайло Спиридонов ще бъде сменен, се носи още преди у нас да бъде въведено извънредно положение заради коронавируса. Това съобщиха за Фрог нюз източници от службите.
 

Според тях именно пандемията е една от причините да не се извършат кадрови промени във ведомството, което се бори с организираната престъпност. В политическите среди упорито се коментира, че две лобита се боричкат да овладеят стратегическия пост. Едното е на т. нар. „Библиотекари“, които искат в стола на директор да седне настоящият зам.-шеф Стоян Темелакиев. Преди да влезе в състава на ръководството, той е отговарял пряко за агентите под прикритие. Като негатив се коментира фактът, че от няколко години в това звено има текучество на кадри. Споделят се и други негативи, които според вътрешни хора,  се отразявали върху ефективността на най-тайното звено в системата на МВР.

 

За шефското място упорито се спряга и другият от заместниците на Спиридонов- Любомир Янев. Твърди се, че той имал силната подкрепа от кабинета на главния прокурор Иван Гешев. Именно по тази причина болшинството от антимафиотите „залагат“ в негова полза. Преди ГДБОП, Янев е бил полицай в СДВР. Припомняме ви, че след като Спиридонов оглави антимафиотската служба, много голяма част от колегите му в столичната полиция го последваха.

 

В продължение на пет години, докато Ивайло Спиридонов е начело са ГДБОП, на няколко пъти упорито се коментираше неговата смяна. Не е тайна, че докато главен прокурор бе Сотир Цацаров, той на няколко пъти публично го „захапа“ за липсата на резултати по линия на борбата с корупцията. Все още антимафиотите са убедени, че Спиридонов минава за любимец на премиера Бойко Борисов и това му е спасило „главата“ досега.

 

Не е тайна, че ГДБОП е една от „любимите“ служби на политиците заради информацията, която се събира в нея. Не случайно когато Пламен Орешарски стана премиер, първата рокада, която бе направена от парламента, бе свързана  това ГДБОП да мине под шапката на ДАНС, а новата мегаструктура  да бъде оглавена от Делян Пеевски.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 24246 |14.05.2020 След разследване на Фрог: Трима полицейски началници от Плевен се сдобиха с обвинение за ОПГ . 12| 22402 |12.05.2020 Само във Фрог: Разследват се мастити бизнесмени, опоненти на властта. Може да се стигне до ареста им . 3| 21208 |10.03.2020 Само във Фрог: Спецпрокуратурата привиква полицейски началници след разкрития на Фрог нюз . 8| 13546 |17.02.2020 Само във Фрог: В СГП залежават куп дела за корупция срещу ченгета от “Вътрешна сигурност”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads