Реклама / Ads
3| 11246 |03.12.2015 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Съдружникът на изчезнал плевенски бизнесмен посяга на бизнеса му

.
Йоско Исаев е в неизвестност от 4 месеца. Шансовете да бъде открит стават все по-малки.
Съдружникът на безследно изчезналия плевенски бизнесмен Йоско Исаев иска да вземе бизнеса му. В хлебозавода в Плевен вчера се е появил адвокатът Иван Иванов, който показал пълномощно, подписано от Роберт Трейн за встъпване във владение. Това нагнетило голямо напрежение и още повече засилило подозренията за изчезването на Исаев към Трейн. Случката се превърна в най-коментираната тема в града, съобщиха за Фрог нюз работници близки до жертвата.
 

Иван Иванов е един от последните, които са видели бизнесмена, преди изчезването му. Вчера той се появил в завода, но в ново качество. Иванов се представя, като пълномощник на Роберт Трейн – съдружник на Исаев. Трейн от своя страна също потъна в дън земя след изчезването на Исаев. По късна се появи информацията, че съдружникът на Исаев, който е с двойно гражданство, е в другата си родина Германия. В завода недоумяват кога и как Роберт Трейнн е упълномощил Иванов, при положение, че е зад граница. Близките на Исаев пък имат опасения, че пълномощното е фалшиво. Според медийни публикации в бизнеса с хляб Трейн бил вкаран от Йордан Пенков. Двамата са съдружници в няколко фирми. Пенков от своя страна е бил съдружник на разстреляния Емил Димитров-Макарона.


Исаев изчезна на 10 септември тази година след среща с бизнес партньори в София. До последно е бил в компанията на Иван Иванов. След срещата Исаев обявил, че има да си свърши лична работа и няма веднага да се връща към Плевен. По късно луксозният “Фолксваген Туарег” на плевенския бизнесмен е открит почти на гърба на „Билла” на бул. „България”. Една от вересиите и на криминалистите и на близките на Исаев е, че в изчезването му е замесен именно Роберт Трейн.


Според добре информирани източници Исаев дълго е погасявал негови вноски по кредитите му, но в един момент се е отказал да го прави. Двамата решили да обявят за продажба плевенския хлебозавод и да се разделят, но Исаев изчезнал. Заводът има изискуем кредит към банка и още ред задължения, а при изчезването си Исаев е единственият, който може може да оперира с финансовите активи на предприятието. Така изчезвайки, Исаев изправя хлебозавода пред фалит.
Исаев придоби популярност през 2009 година, когато след негов сигнал за изнудване бяха арестувани и съдени прокурорът от Плевен Георги Велков и бившият му съдружник в мелницата “Славомел” - Славяново, Илиян Михайлов.


Името на Трейн пък се завъртя в медиите заради „закупени трамваи втора употреба - на нереално високи цени“ от Столичната община. В тази схема Трейн е посочен, като свързващо звено между групата на „Котараците“ и “Трамвайно Депо Хаваг“ в гр.Хале от където са доставени мотрисите и вагоните.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11653 |18.11.2015 Само във Фрог: Ключов свидетел срещу „Килърите” потвърди, че са убивали . 17| 10536 |13.11.2015 Само във Фрог : Десетки сигнали подавал Устинов за заплахи и тормоз, полицията нехаела . 85| 39646 |04.11.2015 Първо във Фрог: Обезкървяването в МВР започна с нова заповед на Бъчварова . 3| 9719 |23.09.2015 Касапинът Скорчев, заклал жена си, се самоуби със стъкло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads