Реклама / Ads
3| 12993 |07.02.2019 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Сикаджията Сашо Храбреца е един от двамата помилвани затворници в Дубай

.
Съдът в Дубай е пратил Храбреца доживот зад решетките
Бившият сикаджийски бос Александър Александров-Сашо Храбреца е един от двамата помилвани затворници в Дубай в средата на миналата година, научи Фрог нюз от разследващи. У нас по случая се появи само кратка информация за това, че двама пандизчии, лежали 12 години зад решетките, са били помилвани от емира на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум. От 2004 година Храбреца изтърпява доживотна присъда за международен наркотрафик.
 

Тази седмица главният прокурор Сотир Цацаров и шефа на МВР прекараха няколко дни в ОАЕ, като по информация на медията ни двамата били информирани за разследвания срещу български бизнесмени и политици.

 

Според източниците ни 56-годишният Сашо Храбреца не е случаен човек. Твърди се, че е един от близките хора на сочения за основател на СИК Румен Николов-Пашата. Двамата са от един край-монтанско. След това служат в отряда на баретите. Около 2000 година в НСБОП започват да постъпват данни, че Храбреца се занимава с трафик на хероин. Тези данни се потвърждават и от службите в Германия. Къщите на двамата се намират в столичния квартал „Драгалевци“ на около 500 метра отстояние една от друга.


Близки на Александров си спомнят, че Храбреца едва не умира от притеснение, след обезглавяването на двамата български шофьори Ивайло Кепов и Георги Лазов през 200 4 година в Ирак. Нещо повече-получил сериозен сърдечен проблем.  Случаят “Кепов и Лазов” продължава да тъне и до днес в мистерия, въпреки че около него хипотезите и версиите са повече от скандални. Не е тайна, че една от тях е свързана с трафик на дрога. Дали Сашо има нещо общо с това и до днес си остава загадка.


По повод наркоорганизацията на Сашо Храбреца, сайтът „Биволъ“ отбелязва преди години: Българите идентифицират Александров след като са сезирани от Мюнхен по сигнал от турските служби. На 12 февруари 2004 г. антимафиотите обискират жилище използвано като депо, където са намерени 145 кг хероин. При операцията са арестувани петима души, но това не е краят на канала, който продължава да функционира и е наблюдаван през цялата 2004 г. Александров е арестуван чак на 17 декември 2004 и то в Македония, с ордер от мюнхенската полиция. Два месеца преди това, на 13.10.2004 баварската Служба за митнически издирвания, Съвместна следствена група Южна Бавария разпитва един от заподозрените куриери на канала: Славчо Георгиев – Палюх. Ето какво е записано в протокола от разпита, автентичен документ на немски език от 8 страници:

 

„Днес бих искал да кажа нещо за „Сашо“; истинското му име е Александров. Когато от време на време се срещнах със Сашо и там присъстваха и други хора, които отначало ми бяха непознати, той ми казваше понякога, че в момента не можел да разговаря с мен, защото някой от другите хора бил прокурор или шеф на митница или друго високопоставено лице. Тези хора често бяха в дома на Сашо.

 

Веднъж той не ме пусна в дома си, когато в къщата му беше някакъв началник на митница. Бях отпратен още от входа, там има инсталирана видеокамера. По домофона Сашо ми каза, че в момента нямал време за мен, защото именно този началник на митница или пък някой прокурор били при него. Сашо казваше също така често, че се срещал с „големия брат“.

 

В края на 2017 година „Афера“ отбелязва, че Александров е обработван в хотел в Дубай какво да говори, в случай, че бъде амнистиран и излезе на свобода. От няколко месеца познати на Сашо Храбреца са го засичали на различни места в столицата. Те са категорични, че води затворен живот и прави всичко възможно да не се шуми около него.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9637 |23.01.2019 Първо във Фрог: Акцията в 4-то районно е заради шефа на икономическа полиция, задържаха го . 7| 17787 |10.01.2019 Само във Фрог: Два наркоклана си крадат дрогата, убиват мулетата у нас и изхвърлят труповете в Турция . 10| 11342 |20.12.2018 Само във Фрог: Откраднаха служебната кола на шефа на ДАТО пред дома му . 0| 5302 |04.12.2018 Нападателят на президентството бил съден за убийство при самоотбрана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads