Реклама / Ads
5| 10152 |01.10.2019 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Синът на скандален и осъден общински съветник от ДПС в Плевен напира да го замести в местния парламент

.
Методи Петков
Синът на скандалния и осъден на две инстанции общински съветник от ДПС в Плевен Методи Петков, който е от ромски произход, се е кандидатирал за местните избори. Васил Петков е трети в листата на ДПС, което означава, че по всяка вероятност той ще влезе в местния парламент. Това научи Фрог нюз от информацията в сайта на ОИК.
 

Припомняме ви, че Методи Петков се обзаведе с ефективна присъда от 4 години затвор за това, че е пребил човек и се е гаврил с него, като го е принудил да яде жива риба. Очаква се до месец окончателната дума за присъдата да даде и ВКС. Пострадалият Даниел Дереков призна: „ И в лагерите на смъртта не са ги били така. Това е изродщина, изверщина. Това са хора, които си мислят, че живеят над закона”. Името на Петков се свързва със схеми за купуване на гласове. Казват, че преди да го арестуват, избори не можели да минат без него, защото държал гласовете на ромите в региона. По тази причина бил ухажван от представители на различни политически сили.






В момента Методи Петков лежи във затвора във Враца, установи медията ни.  По всичко изглежда, че синът му Васил също като него прави постъпки, за да влезе в политиката. Местни лидери на политически формации, обаче правят друга връзка.

 

Според тях хората на Петков продължават да държат гласовете на ромите в плевенско.

 

Предвиждат например, че в село Буковлък, където основно живеят цигани, 90 на сто от гласовете ще са за ДПС. Прави впечатление, че водач на листата е депутатката от Движението Велислава Кръстева. От сега се залага, че тя ще се откаже от мястото си и така Васил Методиев ще мине на още по-предно и напълно избираемо място. Нещо повече-допуска се, че той ще играе с преференции и нищо чудно да се окаже най-желаният общински съветник в плевенския парламент.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 19191 |25.09.2019 Само във Фрог: Неизвестен ”USER”* написал за 7 мин. 636 страници от обвинителния акт по ”Делото КТБ” . 10| 22983 |19.09.2019 Само във Фрог: Страх разтресе плевенската полиция, след като пуснаха Мечката на свобода . 11| 29405 |06.08.2019 Само във Фрог: Ченгето, взело плик от наркоиграч, вдига наздравици с шеф на „Вътрешна сигурност“ . 23| 14532 |05.08.2019 Само във Фрог: Алармират ЕК и посланиците у нас за репресии на ДАНС върху партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads