Реклама / Ads
3| 8318 |19.09.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Турчина сменил три коли, преди да го гепат след въоръжения грабеж на „Илиянци”

.
Соченият от МВР за грабител №1 у нас Иван Цанков-Турчина е сменил три коли, след като с групата си задигат от арабски търговец близо 100 000 лв. пред столичния пазар „Илиянци” в понеделник около 16 часа. Това разкриха за Фрог нюз разследващи.
 
Освен него, в ареста са натикани още трима души, известни в ъндърграунда като Мишо Коня и Митко Черния и друг техен съратник.  Бандата причаква  жертвата си с краден бус. Препречва пътя на бизнесмена, който излизал от пазара с колата си и с дневния оборот. След това слизат и  с бухалка чупят стъклото на возилото, пръскта арабина със спрей и взимат плика с парите. Престъпниците зарязват буса, качват се в черен джип и отпрашват към столичния квартал „Люлин”.

Оттам насетне ченгетата тръгват по петите им. След продължителна гонка, засичат бегълците с трета кола на пресечката на бул. „Сливница” и ул. „Панчо Владигеров”. При претърсването в колата са намерени шапките и маските, използвани за извършеното престъпление, оръжия, сред които боен пистолет, автомат „Калашников“ със заличени номера, множество боеприпаси и електрошок.

За последно името на Турчина влезе в криминалните хроники през февруари т. г. след като извършва две кражби и грабеж. Според полицейски източници той е един от най-големите ортаци на Антон Петров-Хамстера, обвиняем по делото „Октопод”. Иван Цанков се отличава с изключителна бруталност, тъй като при нападенията вади пистолет, връзва хората и ги измъчва, категорични са разследващите. Има данни, че групите му извършват нападения в цялата страна, включително и в Гърция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4297 |19.09.2017 Румен Гълъбинов за Фрог: Кметове ще вдигат данъците заради корупцията . 0| 4185 |19.09.2017 Спас Ташев за Фрог: Груевски да се разследва за бароковите паметници от гипсокартон . 2| 5183 |19.09.2017 Ат. Русев пред Фрог: Над 200 000 човека разбраха за лъжата на министър Нено Димов и bTV

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads