Реклама / Ads
4| 10153 |12.02.2019 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: „Вътрешна сигурност“ държи „на трупчета“ разработки срещу ченгета от СДВР и плевенската полиция

.
„Вътрешна сигурност“ държи „на трупчета“ скандални разработки за корупция срещу ченгета от СДВР и плевенската полиция. Това съобщиха за Фрог нюз разследващи.
 

Въпреки събраната информация за поредицата от корупционни схеми, в които активно участват полицаи, хрътките от МВР по една или друга причина си мълчат. Оказва се, че далаверите в които участват органите на реда са много по-сериозни от тези, за които преди близо месец бяха задържани  представители на икономическа полиция от столичното 4-то районно управление.


Според източниците ни полицаите от СДВР са се специализирали по линия на две престъпни направления. Едното е схеми с имотни измами, а другото-далавери със защитени търговски марки. Оказва се, че от последната схема са изпищели търговци от моловете, магазините по „Витошка“ и големите търговски обекти. В играта са включени адвокати, които играят роля на посредници. Оказва се, че в имотните измами пък са замесени служители на високо ниво. Предполага се, че по тази причина няма да се стигне до арести и разобличаване на играчите.


„Вътрешна сигурност“ разполага и с данни за това как полицаи от Второ районно управление в столицата покровителстват няколко нелегални китайски казина, прикрити като западнали кафенета. Макар и да изглеждат неугледно, дневно във всяко от тях се превъртат по половин милион лева, категорични са разследващите.


Много сериозни са данните за престъпления, извършени от конкретни полицаи в Плевен. Оказва се, че два лагера в местната полиция контролират различни наркобанди в града. Твърди се, че ситуацията в региона се е нажежила  до краен предел заради опита на полицейските лобитата да наложат пълен контрол.

 

Както Фрог вече писа в самата "Вътрешна сигурност" също има проблеми, свързани с борби за надмощие. Предполага се, че по тази причина структурата не е ефективна. Според източниците ни по време на акцията в 4-то районно е засечено изтичане на информация от "Вътрешна сигурност". 

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 12921 |07.02.2019 Само във Фрог: Сикаджията Сашо Храбреца е един от двамата помилвани затворници в Дубай . 7| 9607 |23.01.2019 Първо във Фрог: Акцията в 4-то районно е заради шефа на икономическа полиция, задържаха го . 7| 17735 |10.01.2019 Само във Фрог: Два наркоклана си крадат дрогата, убиват мулетата у нас и изхвърлят труповете в Турция . 10| 11304 |20.12.2018 Само във Фрог: Откраднаха служебната кола на шефа на ДАТО пред дома му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads