Реклама / Ads
0| 19634 |02.08.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: ВИП-затворникът Ицо Папата пирува като за последно през отпуските

.
Ицо Папата пред отрупаната с благини трапеза по време на отпуск Източник: Фрог нюз
ВИП-затворникът Христо Върбанов-Папата пирува като за последно в дома си в Костинброд. Според съседи на ромския барон, който излежава 6-годишна присъда за изнудване, през две-три седмици той излиза отпуска и организира невиждани гощавки за цялата фамилия.
 
За първи път Фрог публикува снимки от гуляите на Папата. Вижда се, че масата е отрупана с всевъзможни благини. За всяко връщане на Папата от пандиза задължително се коли агне. По всичко личи, че присъдите и делата, които се водят срещу рома, ни най-малко не му се отразяват. Любопитното е, че семейството демонстрира изключително висок стандарт на живот, въпреки че нито един член не се води официално на работа.

През май т. г. синът на Ицо-Папата- Любомир, бе арестуван за трафик на хора и проституция. На една от снимките Христо Върбанов е прегърнал русокосата си дъщеря Станка. В момента двамата са подсъдими по друго дело за рекет, което се гледа в специализирания съд. Според доказателствата, участниците в групата са изнудвали различни лица за суми между 3000 лв. и 500 000 лв. Парите са искани под заплахата, че срещу тях техни близки ще бъдат инициирани наказателни досъдебни производства чрез лъжливи показания на вербувани от групата "свидетели". Станка нашумя в медиите, след като по време на акцията на ГДБОП на 6 април 2012 г. тя скри парите в гащите си.

Станка и брат й Любомир не слизат по цял ден от луксозните си коли. Автопаркът им е доста богат, като изобилстват марките Ауди и BMW, последен модел. Хората от Костинброд се чудят как се купуват такива лимузини без да ходиш на работа и защо данъчните си затварят очите.

От няколко години Папата се специализира в изнудването на богати хора. Схемата му е проста-за да вземе рекета от поредната мишена, използвала "свидетели", които дават неверни показания срещу нея. След получаването на поне част от исканите суми „свидетелите” оттеглят лъжливите си показания. Според прокуратурата потенциалите жертви избирал лично Христо Василев. Възлагал на членовете на групата конкретни задачи за изпълнение, контролирал дейността на всеки от тях и разпределял придобитите от престъпната дейност средства на участниците.

 Част от заплахите Василев отправял лично, а други чрез подчинените си, допълват държавните обвинители. Любимата реплика на Ицо Папата по този повод е: Овцата не се коли, а се стриже. В момента всички треперят, че след като излежи присъдата си, той отново ще започне да изнудва хората. Всеизвестен факт е, че Христо Върбанов има верни хора в полицията и прокуратурата, които играят по свирката му. За това голяма част от жетвите му не смеят да подават жалби в МВР. Твърди се, че в момента ромският бос прави всичко възможно, за да бъде освобен предсрочно от затвора.

Ицо Папата и любимата дъщеря Станка- и двамата са подсъдими за рекет

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4451 |22.07.2016 Гълъбов: Големите играчи са в тежко състояние, само папата си е на мястото . 0| 4480 |02.07.2016 Папата: Оскърбление към Бога и човечеството е случилото се в Дака . 3| 4857 |27.06.2016 Папата: Християни и католици да поискат прошка от хомосексуалистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads