Реклама / Ads
3| 11916 |01.06.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Подсъдим за корупция шеф на ДАИ напира да изпитва шофьори

.
Подсъдими за корупция шеф на ДАИ напира да изпитва шофьори. Става дума за бившия шеф на автомобилна инспекция в Плевен Емил Иванов, който през март м. г. беше арестуван при секретна полицейска акция заедно с директора на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов.
 
Това съобщиха за Фрог нюз източници от агенцията. Емил Иванов е подал документи за конкурса за изпитвачи на шофьори в Плевен. В петък ще стане ясно дали Иванов е допуснат до надпреварата. Делото срещу него започна наскоро в специализирания наказателен съд. Въпреки черното петно в професионалната му кариера, колегите му са категорични, че се славел като добър изпитвач.

Преглед на останалите кандидати в конкурса показва, че сред тях също има не малко, които са работили в ДАИ, но са махнати заради сигнали за корупция. Според източниците ни един от тях- А. И. е отстранен от ведомството през 2009 г. Интересното е, че въпреки данните, с които разполагали за него като изпитвач, през 2016 г. го върнали на граждански договор. Негов колега с подобна професионална участ А. М. пък имал политически гръб от местния активист на ДПС Митхат Метин. След като го отстранили през 2006 г. от ДАИ, той събирал за известно време такси за община в плевенско. Там, обаче също „сгазил лука” и му били дузпата , твърдят от агенцията. Сега се надявал, че въпреки изцепките, документите му ще бъдат одобрени. „Всеки иска да е на хранилката”, коментират инспекторите. Оказва се, че в ДАИ е пълно с хора, отстранени заради сигнали за корупция и след това възстановени. Има и бивши митничари, започнати в детайли със схемите за взимане на рушвети.

Цветелин Цветанов не е първият директор на агенцията, арестуван с много шум. Изпревари го неговият предшественик Валентин Божков. Медийни публикации сочат, че в момента той е юридически директор в борда на директорите на „Летище-София”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4864 |30.05.2017 Проверяват ”Софиямед” заради съмнения, че прикрива подсъдими . 3| 4298 |25.05.2017 Директорът на онкоболницата стана обвиняем за корупция . 0| 6268 |20.05.2017 Корупция в Бразилия: Компания раздала подкупи на 1800 политици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads