Реклама / Ads
10| 8549 |28.01.2019 ЪNDERGROUND

Синът на Миню Стайков пребит, лекуват го в ”Пирогов”

.
Синът на Миню Стайков и издирваният от Интерпол Стайко Стайков, е бил пребит и захвърлен край столичния квартал ”Бояна”, научи Фрог нюз от свои източници. Една от първите работни версии е за евентуално отвличане.
 

В момента той е в "Пирогов". Травмите не са тежки, извършват се прецизни изследвания,. Състоянието на младия мъж е под котрол. Силен е и ще се възстанови сравнително бързо. Разбира се под лекарски грижи, това съобщиха за Фрог нюз медици от Националния институт за спешна медицинска помощ. Стайков е приет в болницата с разцепена глава, като в следствие на удар е получил и сътресение на мозъка. Има още хематоми по краката, което показва, че там също е бил бит.

 

За bTV адвокатът на Стайко Стайков Любомир Таков каза, че тази сутрин е депозирал молба в Специализираната прокуратура за сътрудничество по случая "Стайков" и едва след това е разбрал, че клиентът му се намира в "Пирогов". По думите на адв. Таков близки на Стайков са го открили в района на парк "Витоша" в безпомощно състояние, след като той сам им се е обадил и е поискал помощ.

 

От МВР съобщиха:

Сутринта около 9 часа е получен сигнал за мъж, намерен на предишната вечер в безпомощно състояние, на паркинг в София. На място се установява, че е синът на Миню Стайков - Стайко, който е въведен в близка къща, а там е прегледан от екип на "Спешна помощ". След това е закаран в "Пирогов", от където по негови думи се разбира, че е бил отвлечен за неопределен период от време. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на извънреден брифинг. 

 

"Стайков е обявен за издирване от септември, като сме имали няколко акции за намирането на местоположението му. Все още не сме провели подробна беседа с него, имаме оскъдна информация. Той заявява, че няма спомени. Близките му заявяват, че от времето, когато е бил обявен за издирване, не са се свързвали с него", каза още Иванов.

"Нямаме информация да е изхвърлен от таксиметров шофьор - бил е оставен пред дома си от такси. Стайков е имал рана на главата, другите травми по него са синини", допълни Иванов. 

"Точно преди  нападението е входирана молба в Специализираната прокуратура, в която пише, че вчера, 27 януари Стайков е разбрал, че е издирван и е готов да съдейства на органите на реда", разкри Ангел Кънев, прокурор от Специализираната прокуратура.

 

Примопняме ви, че бащата на Стайко е в ареста от септември по разследване на прокуратурата и ГДБОП за производство на нелегални цигари, пране на пари и данъчни престъпления. Тогава Стайко Стайков не беше открит и го обявиха за издирване в Интерпол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 27646 |24.01.2019 Адвокат Александър Ангелов - човекът до Делян Пеевски . 9| 9030 |23.01.2019 Икономическа полиция - вълкът, който са сложили да пази стадото . 7| 9637 |23.01.2019 Първо във Фрог: Акцията в 4-то районно е заради шефа на икономическа полиция, задържаха го . 7| 20394 |17.01.2019 В МВР коментират: Хазартен бос натиска да се спре проверката срещу шефа на врачанската полиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads