Реклама / Ads
8| 10795 |26.01.2016 ЪNDERGROUND

СКАНДАЛ! Къртица от полицията снася на Петър Сумиста

.
Петър Стоянов-Сумиста
Къртица от Главна дирекция „Криминална полиция“ снася на осъдения бос на бандата за мокри поръчки „Килърите “ Петър Стоянов-Сумиста какво предприема срещу него полицията. Това стана ясно от вчерашното заседание на Варненския апелативен съд срещу него и аверите му.
 

Тези скандални факти фигурират и като доказателство  в протокола от заседанието. Сумиста  надълго и нашироко обяснил, че е наясно, че към него са предприети мерки,  с които да се затегне контрола, както върху него, така и към другия подсъдим Янко Попов-Туцо . С тази информация разполагали само трима-четирима човека от МВР , стана ясно на съдебното заседание.

 

До мерките се прибегна след като се разбра, че за кратко врече Петър  Стоянов е излизал от варненския затвор 37 пъти, за да си лекува зъб. Шокиращото било, че за тези посещения при стоматолог нямало никакви доказателства. Щом Сумиста  бил преместен в Централния софийски затвор по местоживеене , той веднага сменил адресната си регистрация в морската столица. Така искал незабавно да бъде върнат отново в пандиза на морето. Не се изключва вероятността да е готвел бягство. По време на вчерашното заседание Стоянов беше видимо  изнервен. Нощта преди това отново е викал линейки, доктори и т. н.

 

Съдът разпита свидетеля Николай Стойнев. През пролетта на 2009 година той започнал работа в хижа „Вада” с хижаря Райчо Стойнев, който не му бил роднина, но били от едно село. Николай и Райчо стопанисвали заедно хижата. През лятото на същата година Янко Попов довел двама души в хижата, за които казал, че са майстори и които останали там известно време (10-15 дни). През този период Янко идвал в хижата, носил храна и на двамата мъже, доведени от него и разговорял с тях. Според свидетеля по-високият от двамата мъже се е казвал Георги. Припомняме, че според обвинението мъжете, извършили двете убийства - на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена от Шумен Румен Рачев са пребивавали именно в хижа „Вада”. Георги Трифонов и Владимир Филев са сочените за физическите извършители на показните убийствата. Доста време след това Николай видял във вестник снимките на двамата мъже, които били издирвани от органите на МВР за някакви престъпления. Свидетелят заяви, че не е виждал оръжия в хижата, а за Янко Попов знаел, че имал заведение, намиращо се на една от ски пистите в курорта „Боровец”.

 

Варненският апелативен съд прочете и показанията на свидетеля, дадени пред съдия от Шуменския окръжен съд в хода на досъдебното производство. В тях се пресъздава времето, в което Янко Попов е довел и оставил двама мъже за 10-15 дни в хижа „Вада”. На финала на заседанието съдът се произнесе по исканията, направени в сутрешното заседание от подсъдимия Петър Стоянов и от защитата на Георги Вълев. Варненският апелативен съд не намери основание за изменение на мярката за неотклонение на подсъдимия Георги Вълев. От последното произнасяне на съда през септември миналата година, когато е било отказано на Вълев по-лека мярка за неотклонение до настоящия момент не са настъпили нови обстоятелства, които да го мотивират да промени в по-лека процесуалната му мярка за принуда.

 

Що се отнася до искането на Петър Стоянов да бъде преместен до края на процеса в Затвора Варна, съдът намира, че правомощия за това има само МП и не може да разпореди такова действие. Следващото съдебно заседание по наказателното дело срещу групата на „килърите” Варненският апелативен съд ще проведе на 12 февруари 2016 година в съдебната зала на ул. „Христо Смирненски” №19 до Затвора Варна. Тогава за показания пред съда е призована съпругата на убития адвокат Петър Лупов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13199 |17.01.2016 Скандал! Полицайка, уволнена заради кражба, назначена да отговаря за детска престъпност . 12| 13916 |30.12.2015 СКАНДАЛ! Жена нае две банди да убият съпруга й-полицай . 17| 10539 |13.11.2015 Само във Фрог : Десетки сигнали подавал Устинов за заплахи и тормоз, полицията нехаела . 0| 20947 |16.07.2015 СКАНДАЛ! ДПС спасява милионни дългове на Блъсков в КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads