Реклама / Ads
3| 21737 |21.02.2017 ЪNDERGROUND

Скандал! Пеевски прилапал незаконно „Музея на виното”

.
Музей на виното
Музея на виното в София е поредната апетитна хапка, погълната от ненаситния корпулетен депутат Делян Пеевски. Това показва одитния доклад за дейността на Министерството на икономиката, с който Frognews.bg разполага.
 

Документът показва, че ревизията установила нарушение при продажбата на сграда на „Национален институт за изследване на вино и спиртни напитки и спиртни напитки” ЕООД, разположена на бул. „Цар Борис III” №134. Имотът е особено апетитен – застроената площ е 7072 кв. м (със сутерен и подпокривно пространство, административни и сервизни помещения), а в нея се помещава и самият „Музей на виното”, където се провеждат маркетингови събития за промотиране на българското вино.

 

Осъществената сделка е на стойност 8.6 млн. лв., но най-скандалното в случая е, че сградата е част от забранителния списък към Закона за приватизация и следприватизационен контрол. На практика продажбата на имота не би трябвало да е възможна без сградата да бъде извадена от списъка. Това е възможно да се случи само с решение на Министерския съвет или Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол по предложение на органа, упражняващ правата на собственост на капитала на търговските дружества. Такива решения няма, а още по-интересно става когато се вижда и датата на продажбата ноември 2016 г. Това са последните дни на кабинета „Борисов” 2, а продажба на такава ключова сграда при вече обявена оставка буди сериозни съмнения, а и ревизията на дейността на Министерството на икономиката показва закононарушения.

 

Още повече, че според източници на Frognews.bg купувачът е контролираната от Пеевски компания „Булгартабак”.

 

Според документът, с който разполагаме, от „Национален институт за изследване на вино и спиртни напитки и спиртни напитки” ЕООД не са се бавили много и бързо са закупили нов офис, въпреки че фирмата разполага и с друга сграда. На 30.12.2016 г. НИИВСН купува офис с площ 194 кв. м. за 1.075 млн. лв.

 

Логичните въпроси в случая са:

 

Какво е наложило продажбата на сградата, в която се помещава „Музея на виното”?

 

Защо сделката се е случила в последните дни на кабинета „Борисов” 2?

 

Защо е извършена в нарушение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол?

 

#КОЙ е обслужило Министерството на икономиката, затваряйки си очите за горните?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 12148 |20.02.2017 Цветан Василев: Ликвидаторът на КТБ Пеевски и партньорът му Борисов са притеснени . 3| 5668 |18.02.2017 Хората в Рибново вбесени от номинацията на Пеевски в Благоевград . 4| 5171 |17.02.2017 Нова Република: Герджиков скри Пеевски, Овчаров и машинното гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads