Реклама / Ads
7| 13143 |17.01.2016 ЪNDERGROUND

Скандал! Полицайка, уволнена заради кражба, назначена да отговаря за детска престъпност

.
Шефът на Главна дирекция „Криминална полиция“ Христо Терзийски назначи уволнена заради кражба полицайка да отговаря за детската престъпност. Елена Тонева е била уволнена през 2006 година заради уронване престижа на МВР със заповед на вътрешния министър №К 4163 от 16.10.2006 г., съобщи за Фрог високопоставен полицейски източник.
 

 До отстраняването на полицайката се стигнало, след като на Тонева бил съставен акт по чл . 218 Б от НК  за кражба. Законът предвижда възможност при извършена подобна кражба, когато стойността на откраднатото е до размера на две минимални работни заплати за страната, да се налага глоба от сто до триста лева по административен  ред. Такава възможност се отваря за извършителите,  когато са хванати на място и впоследствие са възстановили отнетото. След инцидента полицайката атакува уволнението си пред Върховния административен съд. По закон,извършители на подобно деяние не се счита, че са извършили престъпление, а административно нарушение.  Магистратите са категорични, че Тонева е  изритана неправомерно от МВР , защото заповедта  за уволнение й е  връчена в момент , когато е била в болнични.

 

Тричленен  съдебен състав, а по-късно и петчленен  са се обединили около становището, че този факт не е бил изрично отбелязан и поради тази причина дамата трябва да бъда възстановена на работа. Така и става-служителката се връща в ОДМВР -София.

 

Преди няколко дни на  Елена Тонева е поверена много отговорна задача със заповед  на Терзийски. Тя вече ще отговаря за борбата с детската престъпност в цялата страна. Интересна подробност е, че  голям процент от противозаконните  деяния при тинейджърите  са именно кражбите. Ченгетата са изумени от поредното кадрово решение на шефа на ГДКП . Те се шегуват, че ако се назначат отявлени бандити в МВР , най-добре ще знаят  как да се борят с престъпността. Наскоро на заседание на МС  премиерът Бойко Борисов заяви, че „Респектът към пагона идва  с професионализъм“. Униформените се питат дали шефът на полицията е успял правилно да разчете посланието на министър-председателя.

 

Фрог припомня, че в края на 2015 година друг служител от ГДКП беше спипан да краде от супермаркет патронче с алкохол. Любопитното е, че според запознати, Христо Терзийски е готвел неговото издигане. Предполага се, че и този сгафил полицай ще се размине с административна глоба заради ниската стойност на взетото. Малко след като екипът ни съобщи за този инцидент, провинилият се полицай си подаде оставка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 13878 |30.12.2015 СКАНДАЛ! Жена нае две банди да убият съпруга й-полицай . 0| 20899 |16.07.2015 СКАНДАЛ! ДПС спасява милионни дългове на Блъсков в КТБ . 10| 11377 |05.12.2014 Скандал! Убитият трябвало да свидетелства днес срещу престъпен бос . 16| 21620 |28.11.2014 Супер скандал! Прокурор спъва проверката за подслушването на Касим Дал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads