Реклама / Ads
39| 23280 |21.12.2010 ЪNDERGROUND

Скандал: Шеф на охраната на Първанов пазел Маргина

.
Съдът пусна Големия Маргин през юни 2010
За първи път свидетел от митичния хотел „Орбита” проговори. През 90-те години Стоян Томчев охранява едновремен- но Големия Маргин и тогавашния шеф на БСП Георги Първанов.
 

Един и същ човек е пазел Георги Първанов по времето, когато е председател на БСП, и подземния бос Красимир Маринов- Големия Маргин. Става въпрос за скандално нашумелия ген. Стоян Томчев, понастоящем заместник-началник на НСО и гард №1 на президента Първанов. Тези шокиращи разкрития направи пред вестник „Торнадо” свидетел, който в периода 1998-2000 г. се е движел в средите на хотел „Орбита”, известен като базата на групировката СИК по онова време. Настоящият шеф в НСО нашумя през 2007 г. в гръмовен скандал, при който уволни един от охранителите - подполковник Николай Марков, защото отказал да направи 40 лицеви опори, и го даде на съд за неизпълнение на заповед. Истинската
причина Томчев да натири служителя обаче беше, че Марков изнесе по медиите информация за това, че държавните гардове събират и докладват информация за обектите, които охраняват, а шефовете им я донасят на президента, който е пряк ръководител на службата. На фона на последните разкрития обвиненията на Марков, че НСО е банка кадри на организираната престъпност звучат съвсем реалистично.

Вифаджията и бивш боксьор Стоян Томчев поема грижата за сигурността на държавния ни глава през размирната 1997 г., когато Виденовата зима е в разгара си
. По това време Първанов е председател на парламентарната група на БСП и като такъв обира гнева на хората срещу червеното правителство. Същевременно обаче бодигардът на партийния лидер заработва допълнително и като охрана на Големия Маргин, който живее в централата на сикаджиите - хотел „Орбита”. В свитата на бизнесмена има трима-четирима гардове, основно от Пазарджик, а Томчев е викан само при черезвичайни случаи при срещи с високопоставени лица, тъй като имал по-представителен вид от останалите мутри. „Виждал съм го на единия ден как идва с Първанов, а на другия да придружава Красимир Маринов и да му отваря вратите”, разкри сензационно източникът на „Торнадо”. Според него тогава от групировките масово са се възползвали от услугите на НСО и охранителите били изключително доволни, защото си докарвали допълнително пари през свободното време.

Страничните занимания, свързани с ъндърграунда, на един от най-близките хора на президента обаче ни най-малко не сгъстяват облаците над главата му
. Напротив, издигането му в кариерата продължава стремително. След идването на СДС на власт той за кратко е преместен в друг отдел на Националната служба за охрана, но първата работа на Първанов, когато влиза на „Дондуков” 2 през 2003 г., е да поиска любимият му бодигард да се върне и дори да оглави личната му охрана. Шефът на службата ген. Димитър Владимиров уважава желанието на държавния глава и назначава Томчев да пази президента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 21978 |06.12.2010 Скандал: Патрашкова рекетира Петя Славова . 53| 12332 |28.06.2010 Проектът на Първанов минавал през избора на Анкова за шеф на БНТ . 11| 10082 |08.04.2010 Вендетата на Юзеирови започва от Първанов . 45| 16459 |12.03.2010 Президентът Първанов никога не лъже!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads