Реклама / Ads
10| 11398 |05.12.2014 ЪNDERGROUND

Скандал! Убитият трябвало да свидетелства днес срещу престъпен бос

.
Убитият снощи в столицата 53-годишен Хрисим Хрисимов е трябвало да свидетелства днес срещу незаконната дейност на голям престъпен бос. Това научи Фрог нюз от разследващи. Часове преди това, обаче неизвестен засега убиец затвори устата му завинаги, като прати над 15 куршума срещу него с пистолет "Макаров".
 

Най-притеснителното е, че това е третият важен свидетел срещу групите, добили известност като „Килърите 1, 2 и 3”, който е „изваден” от играта през последните 6 месеца. Един избяга от затвора, а други двама - показно екзекутирани.

Според ченгетата Хрисим Хрисимов е един от хората, който е знаел най-много за дейността на соченият за наркобос и поръчител на мокри поръчки Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския. На практика Хрисимов е бил ятак на бандата и е знаел какво прави Йоско и хората му във всеки един момент. След убийството на Филип Найденов –Фатик полицията успява през 2003 година не само да стигне до него, но и да изкопчи важни доказателства за дръзкото престъпление.

 

Съвсем малко тогава не достига на прокуратурата, за да закове Йоско и аверите му като организатори и извършители на покушението. През цялото време животът на Хрисим Хрисимов висеше на косъм. Тогава ние направихме всичко възможно да го запазим жив. В последно време обаче е бил отново активиран, но явно не по най-добрия за него начин. За да се стигне до убийството му означава, че хората, срещу които е трябвало да говори са разбрали това, разкри пред Фрог топкриминалист. Твърди се, че показанията на убития мъж в кв. „Банишора” са били от съществено значение за изхода на делото срещу една от най-коварните престъпни банди. Хрисим е измамник и за такива престъпления е лежал във врачанския затвор.  Покушението му поля ченгетата с леден душ. По време на огледа те изглеждаха буквално вцепенени и объркани от случилото се, видя екип на Фрог. В момента никой от шефовете на МВР не желае да каже и думичка за снощното убийство.

Истината е, че това е третият поред грандиозен гаф с ключов свидетел на полицията. Любопитното е, че те помагат на един и същи сектор „Убийства” в Главна дирекция „Национална полиция”. Точно на 1 май т. г. от затвора духна Николай Николов-Шатката, който трябваше уж да „закове” групата на бай Васо Златаря от Перник за куп убийства. До ден днешен, обаче от него няма и следа. На 20 май пък с живота си се раздели 34-годишният Красимир Гочев-Шмид. Той беше застрелян с автомат пред дома му в Своге. За престъплението по-късно беше задържан 38-годишният Михаил Туцов. Оказа се, обаче че по думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров съвсем друга престъпна група е поръчала Шмид да бъде ликвидиран. Интересното е, че той също като Хрисим Хрисимов е свидетел срещу Йосиф Йосифов-Йоско.

 

Тази ситуация се коментира от ченгетата по два начина. Едните смятат, че убийствата са продиктувани от поредица професионални гафове и некадърност. Другите пък не изключват вероятността бандитите да са пробили в полицейските среди и да диктуват нещата отвън. Твърди се, че има случаи, при които криминалисти нарочно пробутват в съда нагласени свидетели, така че да се отчита дейност. Това, обаче се връща като бумеранг, тъй като провокира напрежение в криминалните среди, което също води до физически саморазправи и убийства. До този момент нито едно от делата срещу „Килърите1, 2 и 3” не е влязло за разглеждане в съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 21646 |28.11.2014 Супер скандал! Прокурор спъва проверката за подслушването на Касим Дал . 9| 11400 |22.10.2014 Скандал! Мегаделото „Килърите” на кантар заради адвокатски врътки . 82| 30991 |04.09.2014 Скандал! Пеевски пак кадрува, спасява шефа на НАП . 16| 8418 |06.08.2014 Скандал! МВР ограничава връзката на журналисти с протестиращи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads