Реклама / Ads
10| 26273 |17.06.2011 ЪNDERGROUND

Скандален нотариус удря отново

.
Изповядва сделка на болна жена, „продала” апартамент за 45 хиляди лева
 

Известният столичен нотариус Стилиян Тютюнджиев е нанесъл поредния си удар. При него е изповядана сделка на възрастна жена, която уж е продала жилище в центъра на София за 45 хиляди лева. Купувач е 26-годишният Асен Лазаров от Варна. Сделката става миналата година. Самата възрастна жена дори не е чувала за „купувача”. Въпреки това в имотния регистър фигурира нотариален акт, според който тя е склонила да продаде апартамента си. Независимо че е трудно подвижна и с необходимост от непрестанни грижи, Асен Лазаров се опитва да я изкара от имота й.

Името на нотариус Стилиян Тютюнджиев нашумя именно покрай обвинения за имотни измами. Срещу него вече са внасяни няколко жалби на хора, които твърдят, че жилищата им са били продадени по втория начин. В повечето от случаите Тютюнджиев е бил категоричен, че измама няма и сделката била реална. Съпвадение е, че всички измамени са „продали” имотите си на нищожни цени, които са с пъти по-ниски от пазарните. Срещу нотариус Тютюнджиев бе подадена жалба и от близките на възрастна, психично болна жена. По думите им тя уж му прехвърлила жилището си. Два месеца след сделката тя умира.

Друг случай, с който името на нотариус Тютюнджиев също се свързва, е свързан с 55-годишна жена от София. Историята й нашумя, след като позвъни на тел. 112 и заплаши, че ще се самоубие. По телефона тя разказала, че иска да сложи край на живота си заради имотна измама. Оказало се, че нотариус Тютюнджиев е изповядал сделка за продажба на неин имот в центъра на София. Впоследствие не получила нито стотинка от сделката. Уговорката била фиктивно да продаде жилището като залог срещу пари. Вместо посочените в договора 118 хил. лв. трябвало да вземе само 40 000 лв. А щом до 2 месеца ги върне с лихвите - отново да получи имота си. Накрая закъсняла с вноските и хора на нотариуса й взели имота.

Самият нотариус вече е бил жертва и на нападение. През 2008 г. неизвестни заложиха бомба пред офиса му в центъра на столицата. Заради многото жалби проверка срещу Тютюнджиев е имало и в инспектората на правосъдното министерство.

Oчаквайте продължение по скандалната тема
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 11024 |14.06.2011 Минчо Христов: Губим милиарди годишно от подземните богатства . 39| 15448 |13.06.2011 Вальо Златев става Онасис . 3| 22072 |10.06.2011 Точат литър кръв срещу 1000 лева . 23| 19302 |07.06.2011 Операцията невъзможна! Лекари рекетират с „кръвен данък”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads