Реклама / Ads
32| 10210 |10.07.2011 ЪNDERGROUND

Смут в редиците на „Октопода” преди делото

.
Трактора бесен, че му извадили прегрешения отпреди години
 
С нервни възклицания и ругатни било съпроводено четеното на обвиненията срещу считания за основна фигура в „Октопода” Алексей Петров. Бившият милиционер и настоящ доцент в УНСС бил неприятно изненадан от присъствието в стоте тома обвинения за редица факти от скрития му живот, за които той бил сигурен, че са гарантирана тайна. Трактора реагирал бурно и невъздържано, скачал от стола и отправял остри реплики по адрес на разследващите. Адвокатите му обаче били доста смутени от прочетеното и запазили мълчание. Помежду си обаче те загрижено коментирали, че повече от година Трактора ги е заблуждавал за доста неща. Особено притеснени били за разкритията от старите разследвания на ГДБОП срещу Алексей Петров още от времето около убийството на Андрей Луканов

Прелюбопитни неща имало и около Нешка Робева и акад. Светлин Русев, имената на които изскачали по повод оценките на картини срещу дълг, които после изчезнали. Въпреки изявленията си пред медиите, че искат делото да започне час по-скоро, именно Петров и адвокатите му бавели влизането в съда досега. Вече втора седмица защитата обмисляла стратегия за наближаващото дело. Обсъждали се начини за атака срещу обвинението, печелене на време и създаване на впечатление у обществото, че доказателствата за престъпната дейност на бившия дансаджия не са достатъчни.

Отново били обсъждани възможности някои от основните свидетели да бъдат разколебани или направо отказани от показанията си от досъдебната фаза. Предвиждали се всякакви начини: обещания за примирие и бъдещи благини, заплахи и още по-радикални действия. Особено място в стратегията се отделяло на медийното отразяване на процеса. Екипът на Трактора искал непрекъснати медийни атаки и компромати срещу обвинителите и създаване на ореол около него, че е обществено значима фигура. Нервността на Трактора идвала и от нескопосаната му обиколка в страната.

Представяните от купени медии и журналисти помпозни срещи с бизнесмени и поддръжници били нищо повече от рехави и скучни седянки със служители на филиалите на „Лев инс”, дошли по принуда и някакви измислени бизнесмени. Затова Петров бил бесен и отправял недвусмислени послания към т.нар. си екип, че всеки даден от него лев за медии и пиар трябва да се изкарва „с кръв и пот” и че ще смачка всички мишки, които не го обслужвали достатъчно активно.

Иван Несторов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 16908 |01.02.2010 Преди 65 г. Народният съд разстреля 100 . 7| 17655 |08.01.2010 Боби „сготвен” преди 13-ата присъда за измама? . 9| 8297 |05.06.2009 Предизборен епос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads