Реклама / Ads
9| 7466 |02.08.2018 ЪNDERGROUND

Спецакция срещу бандата на Митьо Очите в Бургас /обновена/

.
Димитър Желязков Митьо Очите Източник: БГНЕС
В Бургас тече спецакция на прокуратурата срещу банда на несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите. По предварителни данни антимафиотите са задържали около 15 души от обкръжението на Очите.
 

Главната дейност на групата била разпространение на дрога, рекет, телесни повреди, изнудване.

 

Димитър Желязков-Очите очевидно се е оказал предупреден, че срещу него се подготвя удар от страна на МВР. Информацията е дошла към него не от страна на полицаи от ОД на МВР-Бургас, които изобщо не са били включвани в разработката на течащата спецоперация в града. Тя е била изцяло подготвена от ГДБОП, под наблюдението на Специализираната прокуратура в столицата – в продължение на няколко месеца.

 

Ден преди качулките да атакуват местонахождението на посочените за арест лица – след продължителното им проследяване се оказало, че Желязков се измъкнал в последната минута, напускайки границата ни в посока Турция. Към момента той се намира в Гърция и се информира за случващото се. До него има и хора от групата му, от най-приближените, които също са успели да прехвърлят в Гърция, докато трае арестите и претърсванията на територията на Бургас, пише Флагман.

 

Митьо Очите е обявен за общодържавно издирване. Това съобщи на извънреден брифинг в Бургас заместник-главният прокурор Иван Гешев.

 

По думите на Гешев, към момента са задържани 19 души, като до края на деня ще стане ясно срещу кои от тях ще бъдат повдигнати обвинения, както и ще бъде ли издадена европейска заповед за арест за Очите. Зам.-главният прокурор уточни, че са имали данни, че Очите ще напусне страната, но не искали да отлагат акцията в уречения ден, за да няма теч на информация.

 

Антимафиотите са претърсили десетки адреси и са открили оръжия. Зам.-главният прокурор допълни, че групата е действала по Южното Черноморие и се е ползвала с влияние в страната. Гешев обаче отказа да съобщи имената на задържаните и детайли по операцията, за да не попречи на разследването, което е започнало още през 2016 г.

 

"Делото е трудно за доказване. Става въпрос за доста сериозна организация, която налага по-дълъг период на работа. Бандата е действала предимно по Южното Черноморие, но е имала и връзки с хора от подземния свят в други части на страната. Въпреки че не е инкриминирано като престъпление, в един от регистрираните адреси в несебърското село Кошарица били открити роднини на емблематични хора от известна бандитска структура в Плевен", добави заместникът на Цацаров.

 

Спред БГНЕС, сред задържаните е Камен Балбузанов-Куката. Останалите в ареста са Никола Маринов известен като Кольо Магарето, Йордан Ларша, Радослав Николов – Рачо и други от обкръжението на Очите.

 

Припомняме, че Желязков оцеля преди 2 г. след стрелба в заведението 4 Yоu, като обвинени за това бяха хора на врага му Божидар Кузманов-Божо Кравата.

 

До края на деня ще започне издирването на Желязков и с Европейска заповед за арест.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9658 |30.10.2017 Абсурдът с „Килърите” продължава! Съдия назначи експертиза за вредите на лидера на бандата от тежката присъда . 4| 9316 |17.09.2017 Спецакция в София: Задържани са 2 автомобила и 6-ма. Арестувани ли са похитителите на Адриан? . 4| 26191 |13.09.2016 Снимки на наркобосове от бандата на Баретата и Таки разлепени в София . 35| 16873 |08.06.2016 Първо във Фрог: Простреляха Митьо Очите, един от гардовете му е убит, друг бере душа /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads