Реклама / Ads
14| 15220 |31.08.2018 ЪNDERGROUND

Спецпрокуратурата удря Ветко Арабаджиев за укрити данъци и ДДС за стотици милиони?

.
Ветко и Маринела Арабаджиеви Източник: БГНЕС
Акцията на Спецпрокуратурата и полицията в хотелите „Марица“ в Пловдив и „Маринела“ в София е насочена срещу фирми на бизнесмена Ветко Арабаджиев. Или на свързани с него фирми. Проверяват се не само сигнали и данни за укриване на данъци, но и за източване на ДДС.
 

Ставало дума за стотици милиони. Това съобщиха за Фрог нюз лица, близки до разследването. Дали съмненията ще се докажат е друг въпрос, но в държавното обвинение разполагали и със свидетелски показания, твърдят нашите източници.

 

Ветко Арабаджиев е пловдивски бизнесмен, започнал бизнеса си още в началото на прехода. Името неведнъж е замесвано в скандали. Като се почне със захарния завод „Кристал“ в Пловдив, където десетки работници останаха без пенсии, мине се през харченето на милони за коли и купони и се стигне до придобиването на „японския“ в София.

 

Бизнесменът и съпругата му са известни също с натруфените до кичозност обзавеждания на хотелите, тяхно притежание.

 

Ето какво пише „Телеграф“, един от вестниците на Делян Пеевски, на 03 декември 2008 г.:

„Парламентарната комисия по корупция ще проверява пловдивския туристически бос Ветко Арабаджиев. Поводът е сигнал от сдружение “Гражданско общество-Варна”. В него се поставя въпросът дали е редно човек, за когото има съмнения, че е бил в измами с ДДС, да участва в държавната консултативна комисия по туризма. Авторите на сигнала настояват да бъде проверено имуществото на Ветко Арабаджиев. Освен до парламента сигналът е изпратен до европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, премиера Сергей Станишев и главния прокурор Борис Велчев.

 

“В най-скоро време ще проверим случая, като ще поискаме информация и от прокуратурата”, каза шефът на парламентарната комисия по корупция Бойко Великов. Тия дни се появиха публикации, че милионерът от Пловдив е следващата едра мишена на правораздавателните органи. Проблемите на Арабаджиев започнали започнали още през лятото, когато в неговите хотели плъзнали хайки от данъчни, а полицаи проверявали дали в заведенията, контролирани от него, не се продава алкохол с фалшиви бандероли. Твърди се още, че преди 2 години Ветко Арабаджиев е бил проверяван от ГДБОП и Икономическата полиция. Разработката била за отклоняване на 100 млн. лева от ДДС по различни сделки“.

 

Десет години по-късно Ветко Арабаджиев отново е обект на проверки.

 

Образувано е досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения.

 

До момента са задържани около 10-ина души. Те са от различни компании и фирми. Открити са 150 000 лева в кутия за обувки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10417 |12.06.2018 Бизнесмен пред Фрог: Спeциалните методи на спецпрокуратурата включват лъжата . 7| 11365 |07.06.2018 Имало оферта спецпрокуратурата да се справи с Иванчева за 15 000 лв. . 13| 11180 |02.04.2018 Цацаров даде липсващите 16 милиарда ДДС на спецпрокуратурата . 44| 39597 |30.05.2016 Пеевски удря Борисов чрез Васил Божков и ЦСКА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads