Реклама / Ads
39| 12921 |01.08.2011 ЪNDERGROUND

Срязаха болтовете на колата на основен свидетел срещу Алексей Петров

.
Подозират личния ординарец на Трактора – Мончо, в бомбена и подривна дейност. Следял също жена му да не кръшка
 
Опит за убийство е извършен срещу един от основните свидетели срещу Алексей Петров. Неизвестни засега лица са срязали като с нож всички болтове на носачите на лекия му автомобил. По случайност не се стигнало до катастрофа и фатален край. Чиста случайност било, че човекът решил да даде колата на сервиз преди дълъг път. Монтьорите били поразени от професионалното срязване на важните части и заявили, че повредата със сигурност е умишлена и щяла да доведе до тежък инцидент, възможно и с фатален изход. Случаят се разследва, проверяват се и алибитата на близки съратници на Петров-Трактора, научи „ФрогНюз”.

В същото време стана ясно, че в полезрението на разследващите бомбените атентати пред офиси на РЗС и ДСБ е попаднал Мануил Сираков-Мончо. Този човек се счита за личния ординарец на Трактора. Близки до бившата барета разказват, че Мончо носел телефоните на Трактора, защото параноята гонела доцента и той се страхувал от подслушване. Ординарецът следял и половинката на Петров – Ива, да не кръшка с чужди мъже, докато той бил в ареста.

Името на Сираков било сред проверяваните още след взрива пред редакцията на в. „Галерия”. Според свидетелски показания лице с неговата външност е било забелязано няколко пъти в близост до редакцията, преди да гръмне бомбата.
Вече няма никакво съмнение, че почеркът на трите взрива е абсолютно еднакъв. Освен това същото устройство е използвано и за взрива пред дома на Георги Цветанов от Плевен на 8 април 2001 г. Мистерията се засилва от факта, че неотдавна делото е прекратено от плевенска прокурорка само 24 часа след изтичане на определения срок за разследване, което не е обичайна практика. В града обаче се знае, че нейният съпруг има общ бизес с бивше местно ченге, приятел на Алексей Петров.

Цветанов е един от основните свидетели по делото „Октопод”. Съдебният процес ще стартира веднага след изчерпване на всички възможни процедури по неговото забавяне от страна на защитата, коментираха прокурори. Мончо не е случаен човек. В момента той е собственик на фирма „Атлас” ЕООД, която е създадена от патрона му Петров през 1993 г. като „СД Атлас”. Мануил Сираков е и в борда на директорите на фирмата за пътнически превози „Вит-97-Автотранспорт” АД, също създадена някога от Трактора.

Мануил е един от най-доверените хора на считания за тартор на „Октопода” бивш милиционер. Той обаче досега остава в сянка и нито една медия не попада на следите му. Всъщност той е част от фамилията. Неговата сестра е женена за брата на Алексей Петров – Огнян. Покрай роднинството с Трактора никому неизвестният Мончо почнал да извършва дребни, а по-късно и все по-важни поръчки, което го превърнало в ценен кадър за Петров. Той бил мълчалив и не се хвалел с пари и власт. Кръгът около бившата барета обаче знае, че именно Мончо играе ролята на свръзка за предаване на важни заповеди. Запознати твърдят, че в момента той живее в старото жилище на Трактора в столичния кв. Красно село.

Мануил Сираков станал особено ценен след ареста на Петров през февруари 2010 г. Оттогава той е живата свръзка на Петров с други структури и звена в мрежата на „Октопода”. Свидетели твърдят, че доскоро той носел личните телефони на Петров и му ги подавал, когато звънят. Трактора не искал да има в себе си мобилни апарати заради параноята, че може да бъде подслушван чрез тях. Мончо е и човекът, който следил за моралното поведение на половинката на Петров – Ива, докато бил в ареста. Доцентът много я ревнувал и искал да знае всяка нейна крачка и с кого се среща и разговаря.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 20375 |03.08.2011 Кочовска: Ще има убит политик! . 37| 18005 |29.07.2011 Варненският кмет в далавера за над 2 000 000 лв. . 27| 11026 |26.07.2011 Турски политик подкрепя българска партия срещу Сокола . 74| 12124 |23.07.2011 Джеймс Уорлик: Алексей Петров трябва да влезе в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads