Реклама / Ads
1| 10320 |08.07.2017 ЪNDERGROUND

Сумиста от „Килърите “ губи делата срещу хората, пратили го в пандиза

.
Петър Стоянов-Сумиста
Лидерът на бандата за мокри поръчки Петър Стоянов-Сумиста започна да губи делата, които заведе срещу всички хора, уличили го в тежки престъпления. Както Фрог алармира затворникът, който излежава 19-годишна присъда за палежи и побои, заведе десетки дела срещу съдии, прокурори, съдебни заседатели, свидетели и полицаи, ангажирани със знаковото дело.
 

Последно Софийският окръжен съд на 7 юли т. г.  е попарил мераците на Сумиста  да вземе 50 000 лв. от свидетеля Георги Петков. Пандизчията  се ожалил, че заради показанията на Петков пред съда по делото „Килърите “, репутацията му „отишла на кино“, а името му било опетнено. В мотивите си съдия Росина  Дончева изтъква, че Петков е  изпълнил гражданския си дълг, а и до този момент няма нито едно доказателство, че свидетелят е лъжесвидетелствал.

 

Още няколко дела, заведени от Петър Стоянов вече са се провалили. На делата срещу магистратите не се дава ход, заради служебния имунитет, с който се ползват те. Сумиста  в момента очаква решението на ВКС  по отношение на доживотната му присъда без право на замяна, дадена от три съдебни инстанции-една от Окръжния съд в Шумен и на две Варненския апелативен съд.

 

Уточняваме, че десетките дела за клевета, които води Сумиста, са за сметка на държавната хазна. За всяко от тях народът се бърка над 2 бона за адвокатски хонорар, заради големия размер на исковете, които затворникът е предявил към хората, пратили го за дълго  зад решетките. Най-куриозното е, че за да се защитават от Сумиста те дават собствени средства за защитници и губят от  личното време, за да ходят по делата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7181 |12.05.2017 Скандал! Тайно подмениха съдия от ВКС по мегаделото „Килърите “ . 1| 4327 |07.04.2017 Три дами гледат делото срещу „Килърите” във ВКС . 0| 5475 |05.04.2017 След искане на Фрог: Публичен жребий за съдиите по делото „Килърите”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads