Реклама / Ads
15| 22971 |10.10.2014 ЪNDERGROUND

Сумиста от „Килърите” изпадна в паника, насрочиха делото му за декември

.
Петър Стоянов-Сумиста разиграва циркове в съда
Осъденият на доживотен затвор Петър Стоянов-Сумиста от групата за мокри поръчки „Килърите” изпадна в паника. Причината е, че делото, което се гледа срещу него, е насрочено за 12 декември във ВКС, научи Фрог нюз от източници в Съдебната палата.
 

  Ако най-висшата съдебна инстанця потвърди решенията на предходните две-окръжен и апелатовен съд, то Сумиста и аверите му ще получат подобаващо възмездие за поредицата убийства, в които са обвинени.  Става дума за три поръчкови екзекуции – на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, както и за нанасяне на телесни повреди на две лица, за два палежа и един взрив.

 

В началото на тази година Варненският апелативен съд  произнесе три присъди „доживотен затвор” при специален режим в пандиз от закрит тип. Те са за Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев. Съдът, обаче намали присъдите, дадени на първа инстанция на Янко Попов-Туцо и Райчо Стойнев, съответно от 17 на 15 години лишаване от свобода, и от 15 на 7 години „лишаване от свобода“. Апелативният съд не промени присъдата на Петър Атмаджов, която е 4 години „лишаване от свобода“.

 

В момента Сумиста е започнал да провежда активна медийна политика, с цел да търси съчувствие и разбиране на най-високо политическо ниво. Негови приближени са категорични, че  до последно се надява, че ще му се размине доживотната присъда и ще излезе на свобода. За целта се скъсва да пише отворени писма до медиите, които по време на целия процес са отразявали изцяло и единствено неговата гледна точка. Има подозрения , че за да се чува неговата дума, солидно си е плащал. Петър Стоянов и в момента продължава да повтаря тезите си, които нямат нищо общо с реалността. Основната е, че делото се крепи единствено на лъжливи свидетелски показания, дадени от лица, които са криминално проявени. Сумиста, обаче и думичка не обелва за това, че всичко казано от свидетилите е засечено и  подкрепено с много други доказателства, включително и експертизи. Те са непротиворечиви и с обща насоченост. Освен това дори и за Стоянов, като бял ден е ясно, че през последните години, преди да бъде заключен зад решетките,  по собствена воля се е обграждал с криминално проявени лица. Именно те, а не нобелови лауреати и кибер специалсти,  са знаели какви точно ги „дроби” експертът по сумо. Атаките относно миналото на свидетелите е абсолютно излишно упражнение, тъй като законът е категоричен, че те могат да бъдат пълноценни участници в процеса.

 

 На никого в съдебната зала не убегна и факта, че както повеляват правилата, въпросните свидетелит бяха „хвърлени” в съдебната зала в лапите на най-обиграните адвокати в страната. Те имаха право да ги „въртят на шиш” и  да търсят евентуалните пробойни в показанията им. Това, обаче не се случи. Ако беше така, отдавна да са се обзавели с обвинения за лъжесвидетелстване и да са станали клиенти на Темида. По време на съдебното следствие се случи точно обратното. Документирано е, че на едно от заседанията Петър Стоянов представи в своя защита фалшиви касови бонове за медицински преглед, който на практика изобщо не се е състоял.   

 

 Още от самото начало на процеса Петър Стоянов разиграваше невиждани циркове. Вдигаше кръвно, припадаше в залата, събличаше се гол до кръста и т. н. Щом му омръзна, се зае да напада всички страни в процеса-МВР, прокуратура и съд. В медиите започнаха да се появяват откровени лъжи за професионалния  и личен живот на  полицаи и магистрати, работили по мегаделето.  В Шуменският окръжен съд наложи глоба от 200 лв. на Петър Стоянов, защото си позволи да нарече трите прокурорки по  "Килърите" – гювендии. Обидната реприка се отнасяше за основния обвинител Ася Петрова и колежките й Маргарита Георгиева и Стефка Якимова.  На втора съдебна инстанция Сумиста реши да излезе от клюкарската стилистика и да „посвири” на политическа струна. За това в телевизионни предавания открито заяви, че помага на БСП.  В пледоарията си адвокатът на Петър Стоянов – Иво Найденов сложи  знак за равенство между него и големия българин Никола Вапцаров, което е нечувано. Нещо повече, той изключително арогантно сравни Шуменския съд с Народния съд, изпратил на гибел великия поет.  

 

Преди дни, заради наближаващия процес Сумиста отново включи вентилатора по своя си начин и в писмо до конкретнта, обичана от него медия, отново запя стария рефрен, че свидетелят Боян Джамалов лъже. Потърсен за коментар той каза за Фрог нюз, че ще съди Петър Стоянов. „Отидох в съда и казах всичко, на което съм ставал свидетел. Стоя зад думите си и ясно съзнавам, че за това нося наказателна отговорност. Допускам, че Сумиста ми скача, защото не съм си „спомнил” и разни други неща за неговото минало” намекна той.

 

Повече за лъжите на Петър Стоянов Сумиста, за поведението му в съда, както и за медийните му атаки четете още във Фрог нюз  през следващата седмица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 12194 |28.04.2014 Пролетта на мутрите, Сумиста и детските ковчези . 9| 8574 |27.02.2014 Три доживотни присъди по „Килърите” . 31| 14129 |13.02.2014 Сумиста набърка Първанов, АБВ и Прокопиев за защитната си реч . 32| 9921 |12.02.2014 Срам!: Сравняват Сумиста с Вапцаров!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads