Реклама / Ads
83| 43462 |07.03.2016 ЪNDERGROUND

Супер скандал! Фалшива „АликсПартнърсСървисис” писала доклада за КТБ!

.
Трите "кита" на законността: зам.-главния прокурор Б. Сарафов (първият вляво), финансовият министър В. Горанов (в средата) и главсека на МВР
Паника в Главна прокуратура и Министерство на финансите. Изправени сме пред грандиозна измама, която мафията ни пробута. Докладът за фалита на КТБ може да се окаже фалшив и абсолютно незаконен. Разследване на журналиста Григор Лилов доказва, че "АликсПартнърсСървисис” не е онази „АликсПартнърс” с поделения по целия свят и изключителна репутация!
 
Излиза, че разследването за финансовата афера е било възложено и отчетено от никому неизвестна фирма, създадена само пет месеца (?!) преди да получи единствената си поръчка – от България за Корпоративна банка.

Аферата „Корпоративна банка” въобще не е приключила, а продължава с пълна пара и днес – с поредни афери като нейни явно-тайни дъщери.

 

В края на септември 2014 г. Лютви Местан, Делян Пеевски и Йордан Цонев поискаха международна фирма да разследва т.нар. „източване” на КТБ. На същото мнение бяха и видни експерти от БСП, като Румен Гечев.

 

През октомври 2014 година към тях се присъедини и Мартин Димитров от РБ. Благодарение на негова инициатива Народното събрание единодушно прие такова решение, с което препоръча на БНБ да намери съответна фирма или детективска агенция, която да издири откраднатите пари.

 

През ноември 2014 УС на БНБ също се включи в хора.

 

През март 2015 парламентът единодушно гласува поправки в Закона за банковата несъстоятелност, които официализираха подобна операция. Активна роля изигра управляващата ГЕРБ и лично Менда Стоянова, шеф на бюджетната комисия.

Така Фондът за гарантиране на влоговете задейства процедурата по политическата препоръка на депутатите, специалната на финансовия министър, авторитетната на БНБ. 
От 11 кандидати за специалната поръчка за КТБ остават 6, между които и „АликсПартнърс”.

 

И не между другото – световно известната „AlixPartners” се занимава с вътрешни разследвания (в рамките на дадена корпорация), а не с дирене на някакви пари по света, т.е. с межународни детективско-финансови разследвания, както ни я представиха. Ако родните политици и финансови управители наистина искаха такова, можеха например да наемат също световно известната „Кроул енд Кроул”.

 

Но и това не е скандалът!.


Скандалът е, че създалата доклада за Корпоративна банка „АликсПартнърсСървисис” не е онази същата „АликсПартнърс” с поделения по целия свят и изключителна репутация! 
Защото договорът на България относно КТБ не е сключен с нейната лондонска дъщерна фирма! Сключен е с никому неизвестната, освен у нас AlixPartners Services UK LLP.  На нас ни го представят като дело на световноизвестната AlixPartners, LLP (също британска фирма – поделение на американската), но не е.

 

Затова главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на финансите Владислав Горанов са в паника. Ако се докажат твърденията на Григор Лилов, ще се окаже, че под носа на държавата, олицетворявана от прокуратурата и финансовото ведомство, е извършено нагло престъпление с цел да бъде заблудена цяла общественост. В състояние ли са облаче тези две институции да извършат безкористна проверка, след като са се провалили в своите задължение при определяне на фирмата за КТБ? За заблуда или съучастие става въпрос?

 

ВАЖНО! Цялото разследване на Григор Лилов четете в рубриката "Гласът на жабата". Взето е от неговия профил във Фейсбук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 12011 |08.02.2016 Скандал! Европари за църкви са дадени за ремонт на джамии . 93| 33826 |26.01.2016 СКАНДАЛ! "Съветникът" на Борисов бил човек на "Котараците" и Пеевски? . 8| 10791 |26.01.2016 СКАНДАЛ! Къртица от полицията снася на Петър Сумиста . 7| 13183 |17.01.2016 Скандал! Полицайка, уволнена заради кражба, назначена да отговаря за детска престъпност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads