Реклама / Ads
2| 12590 |01.07.2016 ЪNDERGROUND

Свидетел срещу „Килърите”: Проговориш ли срещу престъпници, животът ти става ад

.
Боян Джамалов
Проговориш ли пред съда срещу престъпниците, животът ти става ад. Това призна пред Фрог нюз основният свидетел по делото срещу бандата за мокри поръчки „Килърите” Боян Джамалов. Потърсихме го, за да коментира случаят с изключеният от програмата за защита на свидетелите Пламен Лаков.
 

- Г-н Джамалов, Пламен Лаков призна пред съда, че осъденият на доживотен затвор Георги Вълев му е поръчал убийство за 25 хил. лв. Има ли опасност за живота му, след като вече е без охрана?


- Има опасност не само за него, а за всички, които решихме да разкажем какви престъпления извършваха „Килърите”. В случая говорим за особено жестока банда, която поръчва побоища, палежи и убийства на територията на цялата страна. Забележете, че няма друга подобна банда, която да е била осъдена у нас и да е получила толкова тежки присъди. За съжаление, който реши да проговори, животът му става черен.


- Какво имате предвид?


- Говоря от личен опит. В качеството ми на свидетел срещу мен беше извършен опит да бъда убит. След този случай съм наясно, че непрестанно съм в опасност. Не спирам да се притеснявам за близките си. Внимавам къде ходя, какво правя. Непрестанно съм нащрек. За капак тарторът на „Килърите” в момента е завел множество дела за причинени от мен и останалите свидетели вреди. Наглостта му е стигнала до там, че подобни дела е завел дори срещу прокурорите и съдебните заседатели. Та този човек е осъден и ще лежи дълго в затвора. Вече има 19-годишна присъда за побои и палежи. Ако ВКС потвърди доживотните присъди на него, на Георги Вълев и на Васил Костов-Кеца, това означава, че те никога няма да излязат от затвора. Всички мои показания са признати за достоверни от ВКС. Повтарям всички. И не само това, те са потвърдени от други доказателства, които полицията и прокуратурата са открили и приложили по делото.

- Какво иска от вас Сумиста тогава?

- Иска на първо място да ни тормози. Защото едно такова дело, каквото той е завел, е свързано с ангажиране на адвокати, с пилеене на пари, с прахосване на време. С една дума- нерви. От друга страна иска пари, много пари. Всеки иск е за по 50 000 лв. За мен това са много пари. Сумиста може пък да си мисли, че трябва да бъде компенсиран за това, че не е навън и не печели от престъпления?! Кой знае? За съжаление държавата и законите на страната допускат подобна нещо. Това е гавра със свидетелите. След всичко това не ми остава нещо друго, освен да си мисля, че на държавата изобщо не й пука за свидетелите срещу организираната престъпност. Просто ги зарязва и всеки може да си прави каквото иска с тях. Това ли е борбата срещу мафията, която толкова се афишира пред Европа?! Питам се кой ще посмее да уличи опасен престъпник, след като вижда какво се случи с мен и останалите?! Никой! Не ми се иска да отварям дума за свидетелите, които вече са убити. Равносметката да си свидетел каква е-първо търпиш унижения по време на процеса, защото хората, срещу които си се изправил нямат страх. Второ-заплашват живота ти, страхуваш се за близките си. Трето-не можеш да разчиташ на държавата да те защити, видяхте какво стана с Пламен Лаков. И да не се лъжем, в момента знаете колко ниско е доверието в полицията и прокуратурата. А за капак-осъденият престъпник те съди за много пари, защото си казал всичко, което си видял с очите си и което съдът е кредитирал за достоверно. Който иска да мине по моя път, моля, но не го препоръчвам на никого.

- Вие какво знаете за Пламен Лаков?

- Разбрах от медиите, че вече не е в програмата за защита на свидетелите. Научих, че хора на „Килърите” са поискали да си смени показанията. Мисля си, че ако се върже, това ще е много опасна игра за него. Капан, от който не е ясно как ще излезе, защото насреща си има хора готови да те убият, без да им мигне окото. Сумиста и хората му може и да обещават на Лаков пари, но ги познавам добре. Те пари не дават. Вижте, всичко, което сме казали по делото е потвърдено с много други доказателства. Няма съд в България, който да приеме думите на някой ей така, за чиста монета, за да може после да се отрече и нещата да се обърнат. Делото е минало вече от първа инстанция, през втора и накрая до ВКС, който е категоричен, че „Килърите” са организирана престъпна група за убийства, палежи, побои и взривове с користна цел, сиреч за пари. В частта си за убийствата делото беше върнато отново на втора инстанция и видяхте какво стана-съдебният състав за пореден път потвърди доживотните присъди и то без право на замяна т. е възможно най-тежките.

- Ако Сумиста ви осъди, ще трябва да му платите.

- Пари Сумиста няма да види от мен, защото нямам. Консерви, обаче мога да му занеса в затвора.

 

Интервю на Катя Илива

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6118 |30.06.2016 Антони Тренчев: Трябва ни кръстоносен поход срещу корупцията . 0| 6393 |30.06.2016 САЩ недоволни от борбата ни срещу трафика на хора . 2| 9613 |30.06.2016 Скандал! Човек на „Килърите” предложи 10 бона на защитен свидетел, за да си смени показанията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads