Реклама / Ads
9| 11226 |22.03.2014 ЪNDERGROUND

По-тежки присъди за "Килърите" искат прокурори, адвокат се отказва

.
Янко Попов-Туцо твърди, че е невинен. Източник: Булфото
Доживотни присъди без право на замяна, искат прокурорите по делото "Килърите" в протеста си до Върховния касационен съд. Най-тежката санкция засяга Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев. Доживотните им присъди бяха потърдени на втора инстанция от Варненския апелативен съд, но отпадна "без замяна".
 
По закон обвинението не може да иска промяната от ВКС, а единствено от предходната инстанция.
Ася Петрова и Стефка Янакиева са поискали също тримата да получат наказание и за убийството на Борислав Георгиев. Във Варна те бяха оправдани по това обвинение.
По-тежка присъда се иска и за Янко Попов-Туцо, на който във Варна първоначалните 17 години затвор бяха намалени на 15. За по-голяма строгост се настоява и по отоншение на Райчо Стойнев-Хижаря, който се зарадва, че апелативния във Варна свали наказанието му от 15 на 7 години.

Това е законовият начин да бъдат поискани по-тежки присъди, които ние смятаме за по-справедливи за извършените престъпления, коментираха пред Фрог нюз от държавното обвинение. Това може да се приеме от някой като риск, но ние познаваме доказателствата и вярваме, че са неоспорими, смятат Якимова и Петрова. Според магистратите, ако защитата имаше факти и доказателства за невинността на своите клиенти, щеше да ги представи досега в съда, особено на втора инстанция. Те обаче не го направили и разчитали на тезата, че целият процес бил политически, а обвиняемите - политически жертви. Ставало въпрос обаче за тежки кримиални деяния.

Междувременно Фрог нюз научи, че адвокат от защитата на "Килърите" обмислял оттеглянето си от процеса и споделил намеренията си пред свои колеги.

На 30 септември 2011 г известните адвокати Илиян Василев и Карен Бейлерян напуснаха делото и отказаха да защитават обвиняемия Георги Вълев. Аргументираха се с голяма заетост. Появиха се обаче съмнения, че са взели това решение, когато се убедили, че има прекалено много доказателства срещу "Килърите", които трудно могат да бъдат неутрализирани или оборени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 12418 |19.03.2014 Израел издирва Меир Овадия по делото "Октопод" . 17| 19679 |18.03.2014 Чичо от "Монтерей" бутал Н. Недялков за шеф на ДАНС . 4| 11823 |18.03.2014 Шефът на "частния СОТ" в МВР: Брутален натиск от държавата . 11| 8693 |16.03.2014 Томов: Група искаше да вземе „Крeмиковци”, когато изкарвахме по 2 млн. евро на ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads