Реклама / Ads
3| 11999 |18.09.2017 ЪNDERGROUND

Точенето на КТБ продължава до 2024 г., 40 млн. приход отчитат синдиците

.
Кристи Маринова и Ангел Донов
40 000 000 лева от „други“ източници е интересна сума, която се вижда в последния публикуван отчет за дейността на синдиците на КТБ за август 2017 г. Интересна е защото действията на синдиците по попълване масата на несъстоятелността са абсолютно тайна.
 

В последния си отчет Ангел Донов и Кристи Маринова, на 19 -20-та страници са публикували и тези  40 000 000 лева от „други“ източници. До сега сумите в тази графа са далеч по-скромни, колкото и да е неясен произхода им. Но това вече е сериозна сума, на която няма как да не се обърне внимание.

 

Има няколко варианта за източник на тази сума:

1.     Частично плащане от Българската консолидационна компания по продажба на вземането от „Дунарит“ АД.

2.     Плащане от Банка Виктория на част от старите задължения.

3.     Получени депозити от продажби.

 

Какво представляват тези средства? Защо няма информация за тях? Със сигурност в следващия доклад обяснение за получената сума също няма да има. Ако натиснат Ангел Донов и Кристи Маринова нещо да „осветлят“,  обикновено следва публикация в медия на Делян Пеевски. Или извинение към него, че са му накърнили нещо си там, както вече се е случвало.  Дори такава публикация няма да има този път.

 

Добре ще е вместо да гадаем, синдиците да обяснят какви са тези 40 000 000 лева, кой и защо ги е платил и за какво са предназначени. Защото по закон всяка сума постъпила по сметка на синдиците отива само и единствено за попълване масата на несъстоятелността.  От сайта на КТБ не може да се разбере какво се случва в момента. Няма информация какво и как продават синдиците. Няма и информация кой, как, откъде може да получи информация за продажбите и за разпределението на събраните средства.

 

Както обикновено и отчетът за август 2017 г. съдържа десетки страници с абсолютно ненужна за никого информация, като например описание на издадени пълномощните на адвокатите и други подобни информации, запълнени главно с мистериозните „*****“.

Отчетите се публикуват в забутана секция на официалната страница на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, но не и на страницата на КТБ.  Няма информация за реалния резултат от работата на синдиците, няма и никаква информация за разходите им. В тези отчети няма нищо, което да гарантира прозрачност.

 

Фондът и синдиците им имат намерение да стоят и източват затворената КТБ поне до 2024 г. Неслучайно оценката на вземанията по кредитите в момента е около 450 млн. лева. Ако продължат да харчат по 6 -7 млн. лева на месец, както до сега, точно за около 6 години ще похарчат абсолютно всичко, което ще съберат и за вложителите няма са остане нищо.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3981 |18.09.2017 Цацаров: Работата по отвличането продължава . 1| 4046 |18.09.2017 Спецакцията на ГДБОП в София продължава . 0| 4318 |17.09.2017 Продължава разследването на атентата в Лондонското метро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads