Реклама / Ads
12| 12926 |12.05.2014 ЪNDERGROUND

Топадвокат пред Фрог: Колежка ме запали, полицията я прикрива

.
Източник: Булфото
Запалиха мерцедеса и гаража на топ адвоката от Монтана Георги Ценков. Това е второто по ред покушение срещу него. Преди 6 месеца в пламъци бе покрива на къщата му на улица „Александър Батенберг” в областния град. Защитникът разказа пред Фрог нюз, че палежите са дело на неговата колежка Елка Цветанова и съпруга й. Многократно е сигнализирал органите на реда за покушенията срещу него, но до този момент не са взети мерки. Полицията е на тяхна страна, смята той.
 

 

Елка Цветанова и мъжа й съсипаха живота на едно дете - Петьо Петров (бел. ред. Петров е вече на 23 години). Настаниха се в жилище на неговия баща -  в „Младост” 1, блок 4, а момчето го изпратиха в дом за деца в Берковица. През август 2005 година бащата умира в техния дом в Смоляновци. И без да викат лекар, го карат директно в  Монтана. Изготвят смъртен акт, на който няма подпис от лекар, и казват, че детето е известител, а то не е, тъй като се намира в Берковица. Погребват го без него, момчето и сега не знае къде е гробът на баща му, разказва адвокат Ценков и допълва, че е поискал ексхумация на покойника, тъй като е имал подозрение, че става дума за убийство. Държавното обвинение обаче подценява опасенията му и не изисква смъртта да бъде разследвана.

 

Прокуратурата беше завела дело срещу Цветанова и съпруга й, затова че тя е съставила пълномощно, с което бащата на момчето продава жилището си на нейния син, който е 17-годишен, за 3 000 лева. Забележете, един такъв апартамент през 2004 година струва 100 000 лева. Бащата има спестовни влогове на стойност 50 000 лева, тя и тях успява да вземе, продължава защитникът.

 

Когато детето стана на 18 години, аз предявих иск срещу нея и съпруга й, за да може то да си възстанови собствеността. Осъдих ги в Берковския съд и затова събориха оградата на вилата ми. После обжалваха решението пред Окръжния съд в Монтана и когато той потвърди решението, запалиха къщата ми. Ако синът ми не беше открил пожара навреме, да сме загинали. Ето сега запалиха гаража ми и мерцедеса ми вътре в него изгоря. Когато дойде полицията, помолих да отидем в дома на Цветанова да видими дали колата й още е топла, но ми бе отказано.

 

Георги Цветанов увери, че за съдбата на това дете се бори безвъзмездно. „От човещина го правя, аз поемам разноските”, уточни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9398 |07.05.2014 Д. Бонгалов пред Фрог: Затворникът от Бургас е избягал заради вътрешен конфликт . 45| 18700 |08.04.2014 Арлин Антонов пред Фрог: В Лясковец е било "айде на юруш" и 500 патрона . 36| 13215 |23.02.2014 Токът в Рибново спря заради предаване на Кулезич . 21| 13304 |04.02.2014 Служител на НСБОП пред съда: Кичатов ни заведе при мъртвия Кутепкин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads