Реклама / Ads
9| 8586 |27.02.2014 ЪNDERGROUND

Три доживотни присъди по „Килърите”

.
Варненският апелативен съд промени присъдите на бандата на „Килърите“. Лидерът на групата Петър Стоянов-Сумиста вече не е с доживотна присъда без право на замяна, а само с доживотна. Георги Вълев също отърва затвора до живот без право на замяна.
 

 

Той получи доживотна присъда за убийството на Рачев и Лупов.

 

Сумиста и Васил Костов-Кеца бяха оправдани за разстрела на Борислав Георгиев, но признати за виновни за смъртта на Румен Рачев и Петър Лупов. Заради това получиха доживотни присъди.

 

С 2 години намалиха престоя зад решетките на Янко Попов-Туцо. Така присъдата му от 17 години стана 15. Той е обвинен за помагачество при убийството на Румен Рачев.

 

На Райчо Стойнев пък му се „опровощават" 8 години - от 15 години присъдата му става 7 години. Запазва се присъдата на Петър Атмаджов - 4 години за побой над либийски гражданин. 

 

От произнесените присъди на втора инстанция стана ясно, че случаят с „Килърите” е чисто криминален, а не политически, както бандитите се опитваха да внушат на обществото. За да спаси кожата си, Сумиста се представи като жертва на Цветан Цветанов. Близо 2 часа обясняваше пред съда как бившият вътрешен министър го бил притискал да разкрие плановете на движението АБВ преди 3 години и понеже бил отказал, затова бил подложен на репресии. След това измисли друга нелепица – че Цветанов го скланял да каже, че му било поръчано да убие олигарха Иво Прокопиев. С това си твърдение той влезе в противоречие с показанията на Георги Вълев, според когото бизнесменът Цветан Василев е поискал премахването на Прокопиев.

 

В дългата си реч Сумиста обаче не спомена нито един факт: кога са се провеждали срещите между него и Цветанов, къде и кой е присъствал на тях. Ако пък е имало такива, докато е бил в ареста, те би трябвало да са заснети от камерите в съответния ден и час. Сумиста обаче не споменава подобни детайли.

 

Петър Стоянов не прие присъдата си и се готви да я обжалва. Георги Вълев също не е съгласен с постановеното от съда и най-вероятно ще последва примера на авера си.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 17112 |21.12.2013 2013–та – под знака на „Килърите” . 6| 8656 |21.11.2013 Делото „Килърите” продължава без разпит на Цветан Цветанов . 17| 10692 |15.11.2013 Абсурд: Съдът готов с мотивите по „Килърите” преди 5 м, адвокатите не чели . 20| 30243 |08.01.2013 Нови разкрития срещу „Килърите”, изскачат политици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads