Реклама / Ads
9| 8947 |11.09.2011 ЪNDERGROUND

Трима Христовци в нарковойна

.
Задържаният Ицо Байков завзел територии на Боксьора.
 

Задържаният Христо Байков, който е сочен за един от новите играчи в наркобизнеса, е заел териториите на своя адаш Ицо Боксьора. И двамата са работели за Златомир Иванов – Баретата в миналото, твърдят от ъндърграунда. Част от районите, които те впоследствие са започнали да обслужват, пък са били държани от хората на Ицо Исуса. Тримата Христовци са контролирали и част от заведенията в центъра на София, където са разпространявали предимно кокаин.

Самият Христо Байков наследява връзките си с полицията именно от Ицо Исуса. Пред приятели твърди, че дава по 800-1000 лева заплата на редови ченгета, за да го прикриват. Хвали се, че има свои хора и в съда.

 

Осветен

 

Разработката срещу Байков е водена поне от няколко месеца. Сценарият с ареста му е подобен с този на Стефан Бонев – Сако. Целта е била преди задържането той да бъде осветен. Също като Сако Байков от месеци се смята за митична фигура сред т. нар. ъндърграунд – за него знаят много хора, но никой не смее да говори. Едва след медийни публикации името на Байков излиза на бял свят и арестът му става възможен. Самият Христо Байков попада в полезрението на полицията и покрай разследването на групата на Златомир Иванов – Баретата. Тогава са подслушвани негови телефонни разговори, от които става ясно, че се занимава с наркоразпространение и друга незаконна дейност. Независимо от всички доказателства тогава Ицо Байков остава на свобода.

 

Невинен

 

Според Силвия, съпругата на Байков, сегашният скандал около него е иницииран с цел да бъдат разчистени територии. „Знаят, че не могат да докажат нищо за наркотиците и му спретнаха номера с изнудването”, твърди тя. Съпругата предостави и флашка, на която има запис със разговор между изнудвания архитект Иван Колев и полицейски служител. От него ставало ясно, че нещата са нагласени. Полицейски източници на „Торнадо” осветяват и друга версия за задържането на Ицо Байков. Според тях има нагласи в ареста той да бъде притискан да свидетелства срещу други ключови фигури в наркобизнеса, сред които и Златомир Иванов – Баретата. Същевременно хора на Байков твърдят и друго – според тях арестът на шефа им е платен лично от Ицо Боксьора, който се опитвал отново да върне територии. По техни думи след задържането на Ицо Байков те били посетени от момчета на Боксьора, които ги посъветвали да се оттеглят, ако не искат в София да пламне нарковойна.

Битката за дрогата в столицата така или иначе тепърва предстои, прогнозират разследващи. Според тях на този етап няма ясно изявени играчи, които да завоюват трайни позиции. Дори и самият Байков няма такава власт, каквато му преписват.

 

Пребил и Мария заради нов нос

 

Ицо Байков посегнал и на приятелката си Мария Велкова. Преди около месец тя била забелязана от приятелите си с яка за „изкълчен” врат. Когато я попитали какво й се е случило, тя твърдяла, че се подхлъзнала в банята и паднала. Истината обаче била друга – Мария била ударена от Байков, след като му поискала пари, за да си направи пластична операция на носа. Приятели на Байков твърдят, че именно той платил предишните корекции на Мария и броил 7 хиляди евро за силикон в гърдите.

 

Самият Байков действително се слави като избухлив и човек, който не си поплюва. В миналото той членува в наказателна бригада на Таки, впоследствие обаче минава към Златомир Иванов – Баретата. За наказателните методики на Байков все още се носят страховити легенди. Твърди се още, че сред специалитетите му са чупене на кокълчетата на ръцете, както и рязането на уши.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 8895 |09.09.2011 Трактора набива канчета на журналя . 24| 7238 |08.09.2011 Славчо Кънчев: Царят трябва да бъде съден за имотите . 21| 8503 |06.09.2011 Президентът завеща пиара си на Трактора . 27| 15222 |01.09.2011 КГБ: Българските служби - царе на „мокрите поръчки”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads