Реклама / Ads
36| 18093 |25.11.2014 ЪNDERGROUND

Цигани ислямисти се заканват, опасност от атентати

.
Битка срещу ислямски терористи или отклоняване на вниманието от тефтерчето на Златанов. На този въпрос ще трябва да отговорят инициаторите на мащабната и шумна акция в циганската махала на Пазарджик. Ако замълчат, времето само ще покаже накъде клонят съмненията.
 
Близо 300 полицаи, жандармеристи, дансаджии и следователи са участвали в екшъна. Нахлули са в джамия с оръжие, което може да предизвика остра реакция от страна на мюсюлманския свят. Тези свои опасения споделиха пред Фрог нюз експерти по сигурността и исляма. Според тях напълно възможно е различни терористични групировки да започнат да търсят отмъщение и да се извършат атентати. По тяхно мнение не е необходимо да бъдат вдигнати на крак толкова много силоваци при положение, че в ромския квартал има полицейски участък с 15-20 униформени, които спокойно можели да свършат същата работа. А и познавали добре района и живеещите там.

Някои сайтове съобщават за над 100 задържани. Те били отведени в различни полицейски управления. В има напрежение, прехвърчат искри, цигани мюсюлмани се заканвали на полицаите и жандармеристите.

Срещу крайни ислямисти и привърженици на терористични организации и идеологии трябва да се действа решително и бързо. Няма спор по този въпрос. Но дали показните акции са най-добрият начин?

Доскоро от МВР и разузнаването твърдяха, че няма голяма опасност в България да съществуват спящи терористични клетки. Успокояваха ни, а сега изведнъж въоръжени нахлуват в джамии. Трябва да има стратегия и последователност в действията на службите иначе се създава впечатлението, че са ни заблуждавали дълго време, а опасността е била на прага...

Оръжие и книги проповядващи салафизъм са иззети по време на акцията в пазарджишкия квартал "Изток" във вторник сутринта. Според някои източници в махалата имало около тридесет спящи клетки на "Ислямска държава". Именно тези адреси са били атакувани и претърсвани в акцията, ръководена от ДАНС. Засега не е ясно какъв е броят на арестуваните. Има задържан ходжа и в Асеновград.

Сигналите за крайни ислямисти у нас, и по-конкретно в Пазарджик, не са от вчера. Един от обвиняемите по делото за радикален ислям Ахмед Муса пусна неотдавна в социалните мрежи скандално видео. В него главните действащи лица са български граждани. Ахмед Муса е единственият осъден за проповядване на радикален ислям у нас. Хората във видеоматериала са облечени с бели фланелки. На тях ясно се вижда логото на терористичната организация Ислямска държава.

В ромската махала в Пазарджик никой не иска да коментира случващото се открито. Всички се кълнат в Аллах. Отричат да имат терористични намерения. В профилите на повечето от тях във Facebook обаче пише съвсем друго. В личните им страници могат да се видят снимки на Осама бин Ладен, знамена на Ислямска държава, както и ясни призиви за джихад. Профилите са достъпни за всеки потребител.

България е на мушката на Ислямска държава

 

Ето някои текстове от Фейсбук. "Българки доброволно заминават да подкрепят Ислямска държава. Те искат да живеят в новия халифат, където ще властва ислямската религия".

Ислямска държава вербува и отвлича момичета от Балканите заради женските бригади в организацията, гласи друг текст. Оказва се, че в редиците на организацията влизат не само сирийки, иранки, афганистанки, но и куп жени от други страни, включително и от Балканите. Някои от тях доброволно, но повечето всъщност са отвлечени или примамени с измама там.

Жени от почти всички страни от региона са тръгнали към Сирия, а нашумелия случай с четирите хърватки, които се оказаха вербувани заложници на Ислямска държава, не е единственият.

Отлично осведомени източници разказват, че има добре планирана схема за вербуване на представителките на нежния пол и че те най-често са на възраст от 18 до 35 години, добре образовани и говорят по няколко световни езика. За разлика от мъжете, които често се насочват към Ислямска държава чрез Виена, жените в Сирия са превозвани през канал в Лондон, където се предполага, че се намира център за обучение на жени — войници.

Оливър Андонов (може би се има предвид Арлин Антонов, - б.р.), преподавател по изследвания на сигурността, казва, че причините за желанието на жените да влязат в организацията са различни, както и начините, по които тръгват да се бият в страните на Изток. Според него, най-лесният начин да се набират нови жертви са социалните мрежи, т.е. Facebook, чрез който ислямистите влизат в контакт с лицата, които трябва да изпратят в Сирия.

„Те често заминават на малки групи през Турция. Преди да заминат има процес на индоктриниране и приемане на правилата на исляма. Трябва да се отбележи, че те там не трябва да се използват единствено като бойци на Изток, но и като логистична подкрепа. А има и случаи, жените да бъдат експлоатирани като бели робини“ — подчертава Андонов.

Засега няма официална информация колко жени и девойки от България, Македония, Хърватска, Сърбия или останалите държави на Балканите, са тръгнали за бойните полета в Сирия и Ирак.

Черният халифат ни поглъща

Вече било решено, че България и Испания ще са първите страни в Европа, където ще се установи „Черният Харифат на пророка Мохамед”! След постигането на пълна победа в Ирак, фанатичната сунитска групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) планира да създаде първият ислямски халифат в Европа и вече да се нарича ИД – „Ислямска Държава”. Това заяви преди месец лидерът на ИДИЛ Абу Бакр Ал-Багдади пред иранската агенция Mehr News Agency.

Според плановете на черните джихадисти, първата страна на Балканите, където ще се развее великото черно знаме, ще е България. Първо, заради отличното й стратегическо положение и второ, поради хилядите последователи и многото мюсюлмани, които чакали само сигнал от своите водачи да се жертват в името на Аллаха. Като dead-line за постигане на тази цел ИДИЛ си е начертал 2020 г в програмата си.
През август „Ислямска държава в Ирак и Леванта” публикува карта на бъдещата им държава. България влиза в нея, както и по-голямата част от Балканите.

Напрежението расте

 

Ситуацията става още по-напрегната от крайните реакции на мюсюлмани и християни по различни поводи. В мрежата се появяват текстове, които често взривяват посетителите. Чуват се призиви за избиване на християните, както и за изгонване на мюсюлманите от България. Дали това са емоционални реакции на неуравновесени хора или писяния на хора, които целят провокиране на етническия мир, е трудно да се каже.  

Ето един такъв текст, който демонстрира докъде може да се стигне, когато съветник е омразата и нетолерантността. Публикуваме го без авторска намеса, за да се убедите сами, че напрежение има и трябва да сме информирани за него, а не да бъдем заблуждавани от институции и политици.

 

ANONYMOUS BULGARIA

Не искаме повече джамии в България !
Не искаме да ни поучават дали сме прави или грешим за това, че не желаем повече джамии в Родината ни !
Не желаем, и няма да търпим ислямизацията на държавата ни !
Не искаме и няма да доказваме, собствените си убеждения !
Който иска повече джамии, турция е наблизо - там има достатъчно за всички мюсюлмани. Който няма против строежа на нови джамии, да слага феса, да се обреже, и да не ни убеждава в това да променим собствените си възприятия ! Няма как да се променим, и никой не може да ни залъжи да променим възгледите си !
Който е прекалено ‘‘толерантен‘‘ да нахлузва шалварите и да отдаде душата си на Аллах! Колко са толерантни в турция ?
Колко християнски проповедника бяха заклани като кучета там !?
Колко християнски храмове има в земята на последователите на исляма ?!
Докога ще търпим наглостта на ислямските фундаменталисти, които имат действащ план за установяването на ислямски халифат ?
Докога да търпим нагаждачите и слагачите на фона на загниването на основните ни ценности ?
Докога да търпим тези, които които се интересуват от собствената си реализация за сметка на бъдещето на християнската ни държава ?
Няма да търпим България да се превърне в територия на исляма, каквото и да ни струва това !
Не искаме нито новата ‘‘мега джамия‘‘ (одобрена! и финансирана! не от Кой? а от турското правителство! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!/спонсорирана направо от турската държава/ за (!)6 000 000 евра!)
-в Кърждали.
Нито от собствените ни данъци да бъде реновирана джамията в Кюстендил !
Който не е съгласен с нас, който е за строежа на нови джамии в България, който иска да си мълчи и да се преклони пред обстоятелствата, поради каквито и да било подбуди - да хваща пътя към турция !
- Борисов е ПРЕДАТЕЛ! Той е този, който позволи на турция да строи най-голямата джамия на Балканите в държавата ни !
Той е този, който няма против турската държава да строи ислямски храмове в НАПЪЛНО! християнски райони в страната ни !
Кому е нужна нова джамия в страната ни, на фона на (!) Ф А К Т А !, че България е 1-ва по брой джамии на глава на мюсюлманското си население (!) в цяла Европа!, САЩ! (!!!) дори турция !!!.
? ПИТАМЕ !?!. . .
Да, в България има повече джамии на глава от мюсюлманското населението от колкото в турция (факт, който може лесно да се докаже при желание).
НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ ДЖАМИИ В СТРАНАТА НИ !!!

 

Честно казано, съществуват съмнения, че именно от anonymous bulgaria са автори на този текст. 

 

Не липсват послания и от другата страна. Някои, за по-голяма достоверност, са представени като цитати от Корана, което също малко съмнително, съдейки по строежа на изреченията. Преценете сами.

 

2:191 Убивайте [неверниците], където й да ги срещнете! Гонете ги от местата, от които те са ви изгонили. Раздайте смърт от вашите ръце! Ако те започнат да се сражават - убийте ги!


4:74 Нека се сражават за Аллах тези, които купуват бъдещ живот в този свят. Този, който се сражава за Аллах и загине или победи, Ние ще дарим с велико възнаграждение.

(терористичните актове са едно от средствата за постигане на тази велика цел.)

4:84 Сражавай се в името на Аллах. Ти си отговорен не само пред себе си, но и пред други вярващи. Възможно е Аллах да отклони от вас яростта на неверниците. 

(призив да се води въоръжена борба и към нея да се привличат последователи.)

5:51 О вие, които сте избрани! Не дружете с юдеи и християни: те дружат помежду си. Който дружи с тях е един от тях. Аллах ще се справи с нечестивците.


8:39 Сражавайте се с неверниците, докато не се откажат от вярата си и не започнат да вярват на Аллах.

 
8:60 Пригответе срещу неверниците колкото можете повече военни сили и мощни коне - така ще държите в страх враговете на Аллах. Ще бъдете възнаградени за това.


9:5 Когато завършат месеците на възбрана, убивайте неверниците, където и да ги срещнете, взимайте ги в плен в крепостите. Ако се разкаят - пуснете ги да се махат. Аллах е милосърден.

 

Вина за това положение имат преди всичко политиците. Тези от ДПС и някои крайни националисти най-вече. Не, етническия мир не зависи от тях, а е факт, въпреки тях.

 

Богословът Абдулла ал Фахти казва: Ако мюсюлманите и християните престанат да се гледат като врагове, то колко проблеми на света и хората щяхме да разрешим мирно и без кръвопролития... Нужно е просто взаимно доверие.

 

Никола Маринов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 21975 |24.11.2014 Ексслужител на ДАНС крие истина за Алексей Петров с любов със секретарка . 11| 12236 |21.11.2014 Заплашват кмета на Поморие заради голф-комплекса край Каблешково . 8| 10423 |19.11.2014 Кольо Босия пред Фрог: За 6 месеца в ДАИ са продадени 190 книжки на неграмотни хора . 128| 31697 |19.11.2014 Фрог научи: Турски генерали вдигнали наздравица за Исмаилов като зам. министър на отбраната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads