Реклама / Ads
5| 5828 |06.04.2015 ЪNDERGROUND

Убиецът на Хюлия призна вината си, очакват го до 30 г. затвор

.
Красивата Хюлия
Убиецът на Хюлия призна вината си, очакват го до 30 г. затвор. Иван Тодоров се съгласи с всички факти, които е посочила прокуратурата в обвинителния акт. Това се случи на първото съдебно заседание във Варненския окръжен съд.
 

При това положение няма да бъдат разпитвани свидетели и делото ще мине в едно съдебно заседание. Това означава, че още днес магистратите могат да съобщят присъдата. В обясненията си пред съда Тодоров разкри, че е бил раздразнен от Хюлия, защото отказала да прави секс с него.

Родителите на жертвата Назми и Редмие Маджар бяха конституирани като частни обвинители и предявиха граждански искове по 150 000 лева за всеки един от тях. Според адвоката им - бившият депутат Павел Димитров, близките на Хюлия са против съкратения ред на процеса. Те смятат, че подсъдимият няма да получи справедливо наказание.

Съдебната зала беше претъпкана. Майката на убитото момиче се разплака, когато видя с очите си Иван Тодоров.

 

Днес залата на съда се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват и много от тях не успяха да влязат вътре. При влизане в залата на обвиняемия Иван Тодоров майката на Хюлия се разплака.

 

Според обвинителния акт, в първите часове на 2 януари, между Иван и Хюлия възникнал спор, който отключил агресията на подсъдимия. Тодоров ударил момичето с юмрук в лицето. Продължил с ударите по главата. По-късно съдебно-медицинската експертиза установила от 6 до 9 удара с твърд предмет, които не само сломили съпротивата на студентката, но са и непосредствена причина за смъртта й.

 

Подсъдимият поискал с SMS и 300 000 лева откуп от близките на жертвата си. Ден след това той изхвърлил тялото на Хюлия в лозов масив край Аксаково и напуснал страната през ГКПП "Дунав мост". Тодоров беше обявен за международно издирване. Три дни по-късно, на 6 януари 2014 година бе задържан от холандските органи на реда, а два месеца след това предаден на българските власти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 16354 |11.12.2013 Убиецът Илиян Тодоров изчезна, видели баща му с пушка . 7| 7914 |15.12.2012 Той ли е убиецът на Политковская? . 28| 60964 |04.01.2011 Георги Илиев е убиецът на Мето Илиенски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads