Реклама / Ads
8| 9714 |14.03.2019 ЪNDERGROUND

Война в Плевен: Едри земеделци корумпират полицаи да тормозят техни конкуренти

.
Едри земеделски фамилии, които лапат милиони евросубсидии, почти са подчинили полицията в Плевен. Определени ченгета не само , че ги покриват при сигнали за нередности при усвояване на средства, но активно участват в разправата с по-малките играчи в бранша. За това сигнализираха пред Фрог нюз разследващи.
 

Според източниците ни на хранилка при въпросните бизнесмени се водят няколко служители от местната икономическа полиция. За благодарност те не спират да тормозят дребните риби, които „се пречкат“ в краката на въпросните земеделци. Информация за корупционната схема вече е попаднала в дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР.  

 

Вместо оттам да действат и да разнищят далаверата, се случва нещо съвсем друго. За всяка жалба от страна на потърпевшите, източници от „Вътрешна сигурност“ дават информация на маститите земеделци. Разбира се, че това не става безвъзмездно. Предателството от страна на полицията, обаче излиза скъпо на хората, осмелили се да разкрият схемата и да търсят справедливост. Следват побои, палежи, заплахи, рекет. Заради това в момента ситуацията в Плевен е нажежена до краен предел. Някои прогнозират, че нещата са опрели до ножа и не е изключено да се стигне до опити за физическо ликвидиране.

 

Продължава да е крайно нездравословна ситуацията във „Вътрешна сигурност“, призвана уж да лови корумпираните ченгета. Вместо това, служителите са разединени основно на два лагера и усилията им са насочени към това да постигнат надмощие. В момента старателно се проучва откъде медията ни е научила, че ченгета на ръководни постове в Плевен са нареждали на наркоиграчи да слагат дрога на различни хора, с цел да ги компрометират и да им създадат проблеми. Знае  се, че  МВР фактор на високо ниво в София се опитва да покрие схемата и да отърве замесените от наказателно преследване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 64966 |14.02.2019 Невиждана корупция в Плевен: Полицейски началници нареждали да се слага дрога в колите на техни опоненти . 10| 19849 |20.06.2018 Само във Фрог: Закриват цял сектор в МВР заради лична война между началници . 6| 48055 |06.01.2017 Смъртоносна война заради милиони за Виваком . 20| 9496 |10.01.2015 „Анонимните” обявиха война на терористите (ВИДЕО)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads