Реклама / Ads
5| 6484 |17.04.2009 ЪNDERGROUND

Заю Баю, Батман и Кума Лиса през Страстната седмица

.
Православният свят е в Страстната седмица. От хилядолетия през тези дни хората пречистват душите си или поне се опитват. Българската версия обаче е по-различна. Седмицата, която мина бе поредния шантав календарен сбор от 7 дни.
 

Президентът се опита да защити коалициите и мажоритарния вот. Прозря също, че следизборните коалиции не са добро нещо. Нещо, което знаехме отдавна. Но е добре, че го каза, макар за народа да няма никаква полза от това. Защото сметката вече ни е сервирана. В нея, освен рождената си дата, оберкелнерът на държавата ни е пробутал и 8 % за коалициите, сделката за сграда на НАП и 10 млн за кризисното събиране на боклук. Мазната му усмивчица обаче подсказва, че няма да е само това.

БСП и ДПС се противопоставиха на Първанов. Очевидно вече нямат ангажименти към него. Ето защо се усмихвал така доволно оберкелнерът.

Бойко Борисов бе застигнат от нова порция компромати. Наркобаронът Сретен Йосич заявил, че си живеел в България под крилото на приятели като сегашния столичен кмет. Леле как се разфуча Батман! Злите езици твърдят, че се палел така, защото е завършил школата в Симеоново, а не тази в Ленгли. Иначе щеше да е наясно, че доста хора си изкарват хляба в момента с това да му късат нервите. Батман не го ли измисли Кирил Добрев, комисарят на младите социалисти? Интересно как му викат на него в щаба на ГЕРБ. На Сергей Станишев казвали Заю Баю. Заю, Заю, ама другарува с Кумчо Вълчо.
Неочаквано за едни и очаквано за други, сред душманите на Бойко се нареди и депутатката Мария Капон. Щяла да прави комисия, която да ни покаже голата истина. Да беше поне голата Маха, или голата Гала... Защото по традиция у нас истината ни се появява все като нещо нескопосано, дръгливо, кирливо, кривогледо, кривокрако и космато. Докъде я докарахме: Сретан да разваля или оправя имиджа на страната ни. Капон, Капон. Боже, Боже... Дори ВИП брадър по-става за гледане. Май и Кума Лиса се появи. Поредната.

Толкова абсурди на едно място могат да се видят единствено у нас! Направо не е за вярване какви пари можем да изкараме, ако докараме чужденци да живеят с нас в домовете ни. Един ден ще засичат водомери. На другия ще записват данните от топломерите и ще изравняват сметките за парно. В сряда ще изхвърлят боклук през балкона. Четвъртък е ден за разходка с градския транспорт. В петък са на чалга заведения, а в събота гостуват на Азис. В неделя гледат мача „Левски”-ЦСКА, насмукват се с ракия и бият жените/мъжете си. След този срок по желание могат да бъдат погребани в гробищата в Бакърена фабрика или Орландовци. Ако близките им не им свалят златните коронки и венчалните халки, ще се намери кой да им ги свали още първата нощ. Но да не се отплесвам. Идеята може да катализира плана „Станишев” и да се окажем във велик подем, докато другите ги мори криза. Мори ли казах? Де Орландовци, де...

През седмицата някои медии показаха космически скок в развитието си. Съобщиха, че послучай 12 април, денят на космонавтиката, у нас пристигат чужди астронавти: от Русия, Румъния и Унгария. Чакайте, бе, не бяха ли нашите момчета до онзи ден смели космонавти, а американските им колеги – обикновени астронавти? – справедливо ще се възмутите вие. Инспектор Стрезов отговаря веднага: Бяха, но палачинката се обърна.
Журналистите най-добре знаят как става това премятане - просто с директива

Не останаха по-назад и социолозите. В сряда за политик с най-висок рейтинг бе обявен Георги Първанов. В четвъртък - Бойко Борисов. Много забавно, нали.

От отвличане се върна бизнесменът Киро Киров. Почина си един ден, а на втория даде големи интервюта за големи медии. На третия ден тръгна на работа. На четвъртия отвлякоха друг бизнесмен...

16 български моряци продължават да гостуват в лагера на сомалийски пирати. Добре са, дават им храна. Аплодисменти за Външно.

Депутатът Лъчезар Иванов шамаросал дъщеря си, тя пише на посланик Нанси Макълдауни. „Очите й зелени, баща й полковник”, се казва един разказ на Янко Станоев. Да не би и на Иванов баща му е полковник?

Работниците от „Кремиковци” протестират, министър Петър Димитров чака бразилците, те не знаят. Възползвайки се коварно от ситуацията, варненските социалисти обявиха, че не искат Димитров да им води депутатската листа. Ще я води, стана ясно по-късно.

В СДС не знаят кой им е лидер. Мартин Димитров също се чуди.

На Разпети петък не се работи. И тогава.

Великден...

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6139 |12.04.2009 Ненужна буря в чаша вода . 7| 5568 |07.04.2009 За кризата, МВР и икономиката на бандите . 6| 8676 |05.04.2009 ВИП Брадър или кой ака пред ЦУМ... . 5| 6215 |03.04.2009 Ще изчезне ли българският народ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads