Реклама / Ads
34| 14782 |02.12.2013 ЪNDERGROUND

Започнаха да умират свидетели по „Октопод”

.
По делото „Октопод” днес бяха призовани 7 свидетели, 2-ма от тях стана ясно, че са починали, предаде репортер на "Фрог нюз". Единият свидетел Румен Александров е починал на 9 октомври тази година. Другият покойник е Хари Арузман, починал на 14 септември 2012 г., обяви председателят на съдийския състав Румяна Ченалова.
 

Пред съда застана като свидетел и Светлин Русев, който след 3-ото повикване беше принуден да се яви. Художникът разказа как единият от потърпевшите по Октопода - Георги Цветанов купувал от него картини. В един момент обаче Цветанов срещнал финансови затруднения и задлъжнял към Нешка Робева, с която се познавал покрай него. Георги Цветанов се уговорил да погаси задълженията си към Нешка Робева с картини. В момента част от творбите са при треньорката по художествена гимнастика, друга - при Алексей Петров.

Художникът разказа още, заемът на Цветанов към Робева бил на стойност около 100 000 долара. Тези пари треньорката била взела от "клуба по художествена гимнастика".   

Георги Цветанов доверил на Светлин Русев, че е издържал юмруците на някакви хора. Когато Нешка Робева и Алексей Петров отишли да вземат картините, Светлин Русев попитал Алексей Петров дали има нещо общо с побоя над Георги Цветанов, а Петров отговорил с риторичното: „ Как ще съм бил Георги Цветанов?”

На днешното заседание подсъдимият прокурор Цеко Йорданов се отказа от защитата си. Причината за това бе разминаване в позициите им. Бившият обвинител пожела да бъдат разпитани прокурор от ВКП Христо Манчев и  председателя на Военния апелативен съд полковник Петьо Петков. С техните показания той се надява да се оспори казаното от свидетеля Иван Николов, който го обвинява, че се е държал агресивно и арогантно с него. Съдът се съгласи да бъдат призовани посочените от Йорданов лица. 

Днес се очаква да бъде разпитан и свидетеля от варненския ъндърграунд - Светлин Иванов - Близнака. Прокурорите Милко Момчев и Светлозар Костов настояват да говори само в присъствието на съдии, тъй като е защитен свидетел.  Адвокатите по делото „Октопод” възразиха срещу искането на обвинителите. Адвокат Васил Василев коментира: „Не ми е известно да има документация, която да удостоверява наличието на статут на защитен свидетел на Светлин Иванов.” Момчев се ангажира още същия ден да предостави доказателства, че Близнака се ползва със специална защита, което му дава правото да не бъде разпитван пред подсъдимите и техните адвокати.

Обвиненията срещу подсъдимите са за образуване, или ръководене на организирана престъпна група, както и за участие в ръководството на организация или група, която чрез използване на сила или внушаване на страх сключва сделки, или извлича облаги.

На последното заседание по делото се явиха петима свидетели, а свидетелите Нешка Робева и Светлин Русев не се явиха.

Очаквайте подробности!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7543 |02.12.2013 Гледат делото срещу Алексей Петров . 19| 9857 |29.11.2013 "Килър" обвинява Фрог нюз в лъжа, лъжейки . 62| 11575 |27.11.2013 Партньор на Р. Плевнелиев арестуван за контрабанда на оръжие . 28| 12640 |25.11.2013 Ал. Петров и М. Джотолов го удрят на воаяжи из чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads