Реклама / Ads
6| 47703 |27.08.2009 ЪNDERGROUND

"Звездите" залязоха по родните магистрали

.
Пред смъртта всички сме равни
Войната по пътищата не жали и популярните личности. В последното десетилетие на пътя загинаха няколко български любимци. Разплакани от драмите останаха, както техните семейства, така и много фенове.
 


Милан Николов


На 30 юли 1999 г. в тежка автомобилна катастрофа загина фолк певицата с най-дълга коса в гилдията Румяна. Изпълнителката имала уговорка с бащата на децата си Руси Андролов да ги остави да му погостуват в Казанлък, където той работел като музикант. Колата е шофирана от приятеля на певицата Любо – също фолк изпълнител. При фаталния инцидент на пътя Бургас-София, на километър източно от сливенското село Блатец, „Фолксваген Голф“-ът се блъснал челно в микробус „Фиат Ивеко“.

Точно преди да загине любимката на феновете на фолка изпява тъжните песни „Тръгвам си аз” и „Без теб” (в памет на загинала нейна приятелка). Като по чудо децата остават живи, а приятелят и Любо, който причинява катастрофата, след месеци изпява сърцераздирателна песен.


Румяна

Години след драмата, гробът на обичаната певица е затрупван с цветя. Феновете не могат да забравят отношението на звездата към тях, а мнозина твърдят, че червенокосата певица е най-земния изпълнител в историята на тази музика. Трагедията се случи точно в периода, в който двете най-обичани чалга изпълнителки Румяна и Глория се надпреварваха за любовта на публиката. За радост на феновете си, точно преди да загине Румяна успява да пусне на пазара диск с най-добрите и балади. „Две очи разплакани”, „Камбаните звънят” и „Само с теб” остават незабравими хитове в чалга изкуството.

След Румяна чалга гилдията загуби още един изпълнител – Рейхан.


Рейхан

На 23 юли 2005 г. 19-годишната фолк-певица от турски произход Рейхан изпада в кома, след тежка катастрофа край Севлиево. Приятелят на красивата изпълнителка, който е управлявал колата, както и 34-годишен саксофонист, пътувал с тях, загиват на място. В автомобила е пътувал и четвърти човек, който оцелява. Младото момиче е прието в севлиевската болница със счупен череп, гръден кош, таз и спукан пикочен мехур. На следващия ден тя е преместена в габровската болница, където й е направена първата операция. В началото на август певицата е преместена в “Пирогов”, където излиза от кома. Въпреки това на 25 август Рейхан умира.
Младото момиче издъхва точно в година, в която успява да се наложи на пазара и печели много фенове.

Години по-късно друга чалга изпълнителка също е в черно, Мира губи приятеля си в тежка катастрофа.

Nа 17 март 2007 г по пътя загина и шоуменът Емил Трифонов – Кембъла, който издъхва при катастрофа в района след хотел „Плиска” в София. Инцидентът стана след луд запой, а возилото, в което се возил телевизионния водещ се заби в два автомобила и стълб.. Колата, в която загина Емил Трифонов, се е движела със 150 километра в час. Шофьорът Боян Георгиев управлявал пиян автомобила във фаталната вечер, стоял безмълвен прав след катастрофата, разказаха свидетели. Пред съда той каза, че е предупредил Кембъла, че е пил, но шоуменът настоял да го кара.. Близките на загиналия обаче му нямат никакво доверие: „Изобщо не е бил приятел на брат ни, ние знаехме всичките му познати”, твърдят сестрите на загиналия.


Кембъла

След като Апелативен съд даде условна присъда за смъртта на водещия, най-висшата инстанция ВКС върна делото за преразглеждане. „Надяваме се да си получи заслуженото”, каза за frognews.bg Невена Трифонова, сестра на Кембъла.

На 29 юни 2008 г залязва „звезда” и на друг вид музика. Този път в траур бяха почитателите на „Сленг”, след като Дими Екимов излетя със своя мотор „Сузуки” на автомагистрала „Хемус” (най-вероятно при гонка), като тялото му изхвърча в нанадолнище до пътя. Моторът му летя като торпедо по асфалта след падането, а само по чудо няма други жертви. Другите участници в лудата надпревара изчезнаха и до този момент няма данни за тяхната самоличност. Преди да вземе мотора си (дни преди инцидента) рокера е предупреждаван, че машината е опасна, но въпреки това Дими надува газта до краен предел.


Моторът на Дими летял като стрела преди драмата


В същия ден на трагедиията детето на Дими има рожден ден. „Само ще пробвам мотора и се връщам”, казал преди трагедията рокера. С около 250 км/ч се е движил мотора преди да излети от магистралата, казват ченгетата, написали протоколите на катастрофата.

38-годишният Димитър Екимов беше създател и вокалист на една от най-добрите ни банди „Сленг”. С музика Дими се занимава още от 14-годишен. През 1992 година събира първата си група. „Сленг” се появява 5 години по-късно. Едни от най-популярните песни на групата са „Синьо”, „Мой свят”, „Любовта няма край”. По професия Дими беше гинеколог и когато не се занимаваше с музика, работеше точно като такъв.
Преди няколко години „Сленг” решиха да се разделят, но въпреки това Дими твърдеше, че никога няма да изостави музиката.
В началото на август тази година на пътното платно загина и друг журналист и продуцент – Живка Гичева, водещ на предаването „Вариант 3”.


Живка Гичева

Тя пътувала с 28-годишната си дъщеря, в автомобил „Мазда", управляван от 31-годишен мъж от Плевен. Тримата се движили в посока Варна. При десен завой водачът на „Мазада"-та е изгубил контрол, навлязъл в насрещното платно за движение и се ударил в товарен автомобил „Рено Премиум", шофиран от 51-годишен варненец. Вследствие на катастрофата са пострадали водачът на лекия автомобил и двете му спътнички. Те са били откарани в болницата в Търговище, където Живка Гичева е починала.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 55718 |21.08.2009 Милионерска компания посреща Станишев в „Магнолия” . 16| 61299 |24.08.2009 Китайски игли връщат баланса между Ян и Ин . 74| 55261 |12.08.2009 Седемте рилски езера не са място за развлечение . 2| 9026 |10.08.2009 Не бийте тревоманите, а техния "министър"!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads