Реклама / Ads
27| 9560 |13.03.2013 ПОЛИТИКА

13-ят кабинет на късмет; протестите - болезнени като перманентна ерекция

.
Проф. Михаил Константинов
13-ия кабинет на България дойде на 13 март 2013 година. Триндесетката е много щастливо число. Само глупаците бягат от нея, влезе в ролята на нумеролог математикът Михаил Константинов. Протестите стават болезнени, нещо като перманентна ерекция. Хората си казаха: „Дай правителството да си ходи и ако може никой да не идва”, коментира социологът Кольо Колев.
 

Михаил Константинов заяви в студиото на bTV, че един външен наблюдател остава с чувството, че България ври и кипи, но всъщност протестите са 10 пъти по-малки от тези, които бяха преди 16 години.

Константинов определи като смешни и абсурдни някои от исканията на хората, като например призивите за анархия и за премахването на партиите, както и исканията за национализации. Но нека не обиждаме хората, те бяха докарани до абсурд, подчерта Константинов.

По думите му, кабинетът трябва да се отчита на всеки две седмици пред хората, а не само пред президента.

„Идиотизъм е да се плюе служебният кабинет от самото начало", каза още Константинов и даде пример, че това би изглеждало сякаш някой седи в една лодка и пробива дупка в кораба. „Успехът или неуспехът на този кабинет ще бъде успех или неуспех за България. Малоумие е, ако някой си мисли, че не е така.”

Не е хубаво, ако има второ народно изригване преди изборите, въпросът е да няма напрежение до май, подчерта още математикът.

Съставът на новото правителство е стъпка в посока на разума, смята социологът Кольо Колев. Сега се дава шанс на хората да мислят неемоционално, коментира той избора на новия кабинет. Той обаче подчерта, че и ангели небесни да дойдат, разочарование непременно ще има и то в чисто емоционален план. Мислещите хора обаче щели да оценят добрите стъпки на служебните министри, та макар и само за два месеца.

Политологът Васил Гарнизов също отбеляза, че дойде времето на надеждата. „Има ведрина, свърши периодът на безвластие и страх докъде може да стигне всичко това. Но почна напомпване на очакванията”, изрази опасенията си антропологът Васил Гарнизов. Той добави, че за да бъде успешен кабинетът на Марин Райков, той трябва наистина да се фокусира върху провеждането на изборите и да направи още някои малки неща.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 89| 42378 |08.03.2013 Олигарси готвят преразглеждане на борда, куки от ДС редят служебния кабинет . 48| 13501 |22.02.2013 Тайно: Станишев и Доган редят нов кабинет; ДПС иска енергетиката . 88| 17688 |01.04.2012 Още двама министри аут от кабинета. Излиза списък с облажили се лобисти за АЕЦ-Белене . 56| 10011 |23.01.2012 Първанов вади на светло кабинета в сянка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads