Реклама / Ads
41| 22412 |17.08.2009 ПОЛИТИКА

Адвокати на подземни босове бранят царя от гнева на Борисов?

.
НДСВ се самоубило политически по метода на рака. Обмислят оптимистичен и песимистичен вариант за рестарт на партията. Кунева най-харесвана за нов лидер
 

Топ-адвокати са зачестили посещенията си в строго охранявания дворец „Врана”, на входа на София, както и в централа на НДСВ през последните седмици. Това разкриха източници на Frognews.bg, които следят мъчните процеси в жълтата партия след 5 юли. Спец-консултациите били предизвикани от очакваните атаки за отнемане в полза на народа на гори и имоти, върнати неправомерно на Симеон Сакскобурготски и роднините му, в годините когато той участваше в управлението на страната.

 Опитните прависти, сред които се открояват популярни имена на защитници на едни от най-скандалните арестанти и лица от родния ъндърграунд трябвало да консултират в аванс величеството от Мадрид, по кои правителствени решения има опасност да му се търси наказателна отговорност и го заплашват решетки. За целта адвокатите правили консултации и с магистрати от съдебната система, но по всичко личало, че лидерът на жълтите в оставка и кръжецът около него ще се бръкнат дълбоко в джобовете си, за да си осигурят надеждна защита.

Царят се консултирал трескаво и с хора от близкото си обкръжение за съдбата на личната му партия. Сред тях обаче не бил засечен екс финансовият министър и довереник Милен Велчев, твърдят хора от свитата му.

НДСВ се самоунищожи по метода на рака. Така лидерът на партията Симеон Сакскобурготски анализирал наскоро в двореца Врана следизборната ситуация пред свои близки. Наследникът на българската царска династия, който преди 8 години замени короната с поста на премиер, даже цитирал теорията за биологичното самоубийство на известния канадски психолог Ханс Селие. Според нея ракът поразява човешките клетки и ги убива, така се храни и се развива за сметка на жертвата, в която е проникнал. Но накрая със смъртта на болния загиват и раковите метастази. Аналогична била диагнозата и на царската партия. Вместо да предприеме ударно лечение с химиотерапия се само-заразила със смъртоносните ракови клетки – БСП и ДПС. Сега НДСВ била в кома, а евентуалното й събуждане можело да стане само на конгрес през есента.

В края на юли всички местни структури от страната били привикани на „Врабча”1 в столицата, за да бистрят причините за тоталното поражение. 94% от местните координатори и активисти били категорични, че оставането в тройната коалиция след приемането на страната в Европейския съюз, корупцията сред министрите и кадрите на НДСВ и царските имоти са унищожили доверието на избирателите. Освен това хората били отвратени и от очаквания вариант за четворна коалиция – БСП, ДПС, НДСВ и „Лидер”, която се подготвяла тайно от волята на народа.

Съветници от Врана вече чертаели и нови проекти за връщане във властта на величеството от Мадрид. Вариантите били песимистичен и оптимистичен, но и двата били свързани с ГЕРБ. Евентуален управленски успех на партията на Бойко Борисов категорично щял да потвърди смъртта на жълтите. Провал на герберите обаче вещаел оптимистични надежди. Разочарованите избиратели можели да бъдат примамени от преродена от НДСВ нова партия. Миглена Кунева била най-подходяща да я поведе.

Най-тягостна за Симеон обаче била темата за отношението на министър-председателя Борисов към бившия му патрон. Новият премиер се пазел от лични срещи със стария си шеф. Това можело да му донесе негативи сред избирателите, които и без това били подозрителни към всякакви договорки. Хора на царя пък му припомнили популярна медийна реплика на вътрешния министър Георги Петканов от преди 7 години: „Бойко се прави на умряла лисица”. Тази способност на Борисов да приспива околните най-много плашела лидера на НДСВ. Той знаел, че очакването на народа за справедливост и ревизия на старата власт е огромно, а бившият му бодигард ще избере пътя към успеха на проекта си пред лоялност към стария шеф. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 23243 |12.08.2009 Дружките на Станишев във Facebook . 20| 5945 |12.08.2009 Червени доноси летят към Брюксел . 8| 5216 |10.08.2009 Ройтерс: Кризата разединява балканските страни . 19| 17687 |08.08.2009 Матират ДПС - 16 шефове на горите депозират оставка, ревизия на заменките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads