Реклама / Ads
14| 12431 |20.07.2009 ПОЛИТИКА

Ахмед Емин възкръсва, но като бомба в краката на Доган?

.
Ахмед Емин
Прокуратура, ДАНС и кой ли не преди изборите приключиха разследването за смъртта на приближения на Сокола. Бил се гръмнал сам, няма нужда повече да се нищи, казаха тогава в един глас разследващите.
 

Милан Николов

Историята обаче показва, че в подобни случаи, нещата често се обръщат. Смяната на властта и опитите на новодошлите да търсят „оръжие” срещу лидерът на ДПС може да задвижат разследването наново. Странните обстоятелства на самоубийството и това, че Емин издъхна в покоите на Ахмед Доган кара прозорливите да смятат, че съвсем скоро в прокуратурата могат да се представят нови доказателства за самоубийството.
Този случай безспорно е една от бомбите, които са заложени в краката на лидера на ДПС. Всички, които познават покойния вече Емин са категорични, че загиналият не е бил в състояние да се гръмне за кауза, каквато версия изкараха прокурорите.

Самоубийството е деяние, което като се пусне в пространството – то е най-трудно атакуваната, да я наречем „криминална диагноза”. Дори и от полицията отказват да дават информация към медиите, когато става дума за самоубийство. Така това определение може да бъде много сериозно използвано за потулване на дадена истина. Именно от тук идваше и недоверието не медиите и обществеността, че Ахмед Емин е дръпнал сам спусъка. Уж разследването продължи много дълго, правиха се експертизи и накрая всички бяха на мнение – убийство няма. Бащата на загиналия наля допълнителен огън, като в медиите изстреля мислите си, че синът му е изключено да си тегли куршума. Последваха нормалните и донякъде разумни отговори на разследващите „родителите винаги не могат да приемат подобни събития”.

Мълчанието на Доган след случая и предсмъртното писмо на Емин, което вече трябва да е при близките му, са двете неща, които се запомниха след цялата мелодрама. Писмото така си остана непрочетено за обществото, а лидерът на ДПС продължи политическите си борби, които го доведоха до загуба.
Новата власт – новите интереси, дали пък няма да изкарат и нови хора, които са знаели нещо повече за интересите, които са се застъпвали при тази смърт. Дали ръчката на държавата няма да се дръпне и да се даде нова светлина на случая? Душата на загиналия вероятно е намерила своя покой, но това едва ли ги интересува тези, които искат да държат в ръцете си дадена фигура.

Не по едно и две дела са се явявали нови доказателства, а ако това се случи и с тази трагедия, то само наивниците биха мислили, че това не е политика.

Но все пак може наистина да става дума за самоубийство. Времето ще покаже. Мир на душата на самоубилия се.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5750 |06.01.2009 Ще премине ли газовата криза в политическа . 73| 13993 |25.08.2008 Отворено писмо до Ахмед Доган . 31| 7560 |07.08.2008 Дългата сянка на Ахмед Доган и горещото лято на 2008

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads