Реклама / Ads
58| 9850 |23.11.2011 ПОЛИТИКА

Алекс Алексиев: На България е нужна нова дясна партия, която да работи с ГЕРБ

.
Алекс Алексиев
Те трябва да бъдат коалиционни партньори, докато ГЕРБ продължи да води подчертано пазарна политика.
 

Безспорно ГЕРБ спечели убедително, казва в интервю за в. 24 часа Алекс Алексиев, някогашен съветник на премиера Филип Димитров. Чувам, че се говори за мошеничества. Но и в Америка ги има. Въпросът е дали те са повлияли на крайния резултат. Според мен друго решение на изборите нямаше. ГЕРБ е просто много популярна. Но на мен много ми се иска да се роди силна дясна партия. Преди имаше десница, но тези, които претендират сега за нейни лидери, не се ползват с никакво доверие и, изглежда, са калпави политици. СДС се разцепи на някакви парчета, които съществуват само за да вкарат по 5 депутати в парламента. Борисов, какъвто и да го наричат, има много точен политически нюх.И затова вероятно ще вземе още един мандат.

Не съм експерт, но съм убеден, че на България й е необходима една нова десница. ГЕРБ също претендира да е дясна партия. Вярно, че от гледна точка на финансовата и фискалната политика е такава и аз затова я поддържам. Нейните експерти наистина направиха това, което много малко партии успяха - изключително ниския дефицит, ниско задлъжняване, ниски данъци и др. Но аз смятам, че трябва да се роди нова десница, която да подкрепя ГЕРБ. Те трябва да бъдат коалиционни партньори, докато ГЕРБ продължи да води подчертано пазарна политика. Това, което ме тревожи в ГЕРБ, е толерантността не към Русия, а към мафиотската й политика. Сега пак се говори за Белене, което е абсолютно пагубна перспектива, или за Бургас- Александруполис. Така директно се работи за мафиотската Русия, която няма интерес за благоденствието на България. Оттам плащат на цяла армия от лакеи в България, включително и в пресата.

Не бих се върнал в България. Аз съм стар, за да се занимавам с такива работи.Аз в момента в Щатите се занимавам с политика. Боря се в Калифорния с левичарството и ще участвам като експерт в кампанията на републиканците догодина. Затова всеки месец по една седмица прекарвам във Вашингтон, казва още Алексиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 8526 |15.11.2011 Х. Александров: Първанов и Доган са като скачени съдове . 49| 8468 |16.10.2011 Избираме президент на България, а не генсек на ООН! . 63| 8444 |27.09.2011 М. Кунева: Премиерът реже ленти до смърт, а едната България изкрещя . 51| 9379 |01.09.2011 Планът на Първанов е похарчване на България*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads