Реклама / Ads
0| 6046 |22.04.2016 ПОЛИТИКА

Алекс Алексиев: Ердоган е религиозен диктатор

.
Алекс Алексиев
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е религиозен диктатор. Той е ислямист, каза по БТВ Алекс Алексиев. Още от самото начало, като кмет на Истанбул, е казвал в прав текст. Аз съм слуга на шериата, единствената ми цел е ислямска държава, допълни Алексиев. По думите му първият президент на Турция Кемал Ататюрк е скъсал с исляма, защото е осъзнал, че той е виновен за изоставането на Турция в Европа.
 
Той направи всичко възможно Турция да стане светска държава и неговото ръководство беше много положително. Откакто Ердоган е на власт, Турция се връща назад, допълни Алексиев. Докато Ердоган беше кмет казваше, че демокрацията е като трамвая, качваш се, возиш се, слизаш на спирката и забравяш за трамвая, каза още Алексиев.

Той припомни, че преди властта на Ердоган Дианетът е разполагал с бюджет от 325 млн. долара и се е грижел да не се радикализират мюсюлманите. В момента бюджетът им е 2,4 млрд. долара и се занимава с точно обратното. Проблемът е, че те командват и нашето мюфтийство тук, каза Алексиев.

 

Едно е да религията, друго е да оставиш на чуждестранна държава да ръководи второто ти по големина вероизповедание, смята Алексиев. 

 

Бих препоръчал да бъдат забранени бурките. Те не съществуват като задължително поведение в Корана. Тя е тържество на политическия ислям”, поясни Алексиев.

По думите му трябва да се направи разлика между религия и това, което не е позволено. Носенето на бурка е несъвместимо с понятието за сигурност, каза Алексиев.

 

Той допълни, че забраната трябва да е в цялата държава, а не само в Пазарджик. Според мен там причината за носене на бурки е финансова. Надали някой е чел основните текстове на исляма и са запознати какво точно изисква тяхната религия, допълни Алексиев.

 

Дебатът днес в Пазарджик няма да бъде дали трябва да се забранят бурките,  а по-скоро дали те трябва да бъдат забранени навсякъде, а не само в общинските сгради.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7342 |13.04.2016 Александра можеше да е жива, ако МВР работеше . 0| 5564 |13.04.2016 Ердоган ядосан на Германия заради журналист . 22| 4962 |14.10.2015 Борисов говорил с Ердоган по телефона . 0| 8908 |24.06.2015 Александър Йорданов: Искам не 2, а поне 202 американски танка в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads