Реклама / Ads
3| 5181 |16.12.2016 ПОЛИТИКА

Алекс Алексиев: Зависи от Ердоган, дали ще има нова бежанска вълна

.
Алекс Алексиев
Превземането на Алепо от силите на Башар Асад заедно с иранците е сериозно поражение за турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това каза Алекс Алексиев, председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания по БТВ.
 

По думите на експерта Асад в момента е заздравен до известна степен благодарение на руската интервенция, както и на иранците. Той не вярва, че Русия и САЩ могат да постигнат договорки по отношение на Сирия, тъй като имат съвсем различни интереси.

 

„Русия иска да запази на власт диктатора Асад, който води война срещу собствения си народ. Америка се интересува от това да победи джихадистите на „Ислямска държава”. Турция пък прави всичко възможно да унищожи кюрдските подразделения,а Америка смята кюрдите за най-важните съюзници в Близкия изток и единствените, които имат някаква военна сила”, анализира той.

 

Дали ще има нова бежанска вълна към Европа, зависи единствено от Ердоган, смята Алекс Алексиев. Турция се превръща в тоталитарна държава, коментира още той. Според него изборът на Доналд Тръмп за президент на САЩ е положителен. Едва ли не се говореше, че Тръмп означава края на НАТО. Тръмп е казвал винаги и с пълно право, че европейците трябва да започнат да харчат пари за отбраната си. Не е възможно Америка да плаща близо ¾ от издръжката на НАТО, при положение че германци, англичани и французи са толкова богати, колкото и американците, подчерта Алексиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6266 |07.12.2016 Алекс Алексиев: Меркел продължава да греши с мигрантите и Турция . 1| 5226 |27.11.2016 В съдебната система се назначават зависими хора . 1| 4360 |25.11.2016 Почина композиторът Александър Йосифов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads