Реклама / Ads
0| 7330 |13.04.2016 ПОЛИТИКА

Александра можеше да е жива, ако МВР работеше

.
Александра, която можеше да бъде спасена...
По-добре е Бъчварова да спре да говори. За всички е по-добре, а за нея е и въпрос на оцеляване. На поста, не физически. Количествените натрупвания в нейният случай водят до некачествени изменения.
 
Последният пример: г-жа министърът дава интервю за БНТ по телефона за дереджето по границата, бежанците и ловците на хора, но дава информация и по случая с убитата 13-годишна Александра Сивриева от Провадия. Момичето изчезна преди двайсетина дни. Баща й съобщи, че са го търсили за откуп, свидетели споменаха кола, някакви хора и пр. Вчера девойката бе окрита мъртва в изоставен ресторант.

 

Случаят наистина е доста трагичен...”, - с тези уводни думи започна обясненията си Бъчварова. Би трябвала да знае, че дума като „трагичен” не се степенува. Трагедията е трагедия и не може да е по-малка или по-голяма, а да е „доста” е направо нелепо. Не се заяждам – когато си на такъв пост трябва да си даваш сметка за подобни неща и да броиш до десет преди да пробутваш нелепици.

В същия стил Бъчварова продължи с уверението, че „полицията работи цяла нощ, има насоки в които се работи, има задържан и в момента се изяснява има ли съпричастност към това деяние”. Ако не беше толкова цинично, можеше да е смешно...

Един единствен въпрос разбива на пух и прах цялата словесна каша на Бъчварова. Как така полицията, която не могла да открие следите на момичето двайсет дни изведнъж стигна до заподозрян и го задържа? За няколко часа. Излиза, че близо три седмици същата тази „денонощно работеща полиция” си е бъркала в носа и е нехаела за отвлечената Александра. Да, така излиза. Както и, че полицаите са знаели кой може да е замесен. Знаели, но не го потърсили. Ако същият заподозрян е бил задържан още в първите дни, днес Александра можеше да е жива и здрава. Ако такава мисъл не е минала през главата на министър Бъчварова, преди да говори с телевизията по телефона, значи IQ й се е свлякло „доста трагично” до 50-59... Средната интелигентност на българина обаче е IQ  93 – според последната статистика и подобни обяснения отдавна не минават. Не че на някой от управлението му пука, но е добре да се знае. Освен това има хора, които са работили по разкриването на групата за отвличания "Наглите". Те биха могли да помогнат, но ги изхвърлиха от системата, за да бъдат вкарани "наши момчета".

 

Убитото момиче трябва да тежи на съвестта на полицията и тези, които я ръководят. Че в МВР цари безпорядък и тежки зависимости се вижда от самолет. И не е виновен закона с неприетите поправки. Виновни са тези, които не го прилагат – от некадърност или злоумишлено.

Криминалната хроника утре ще ни информира за нови трупове, видеа с мускулести патриоти, които шетат по граница, пребити и ограбени хора по селата, биячи от Симеоновската люпилня на кадри за МВР и пр. Вниманието на народонаселението ще се лашка от една крайност до друга и смъртта на Александра ще избледнее в общественото съзнание. Универсалното хапче „такъв е животът” ще свърши работа и този път. Дано обаче т.нар. професионално ръководство на МВР и политическото такова притежават все още остатъци от съвест, за да им напомня мъртвата Александра за несвършената от тях работа. 

 

Димитър Попкутуев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5544 |13.04.2016 Ердоган ядосан на Германия заради журналист . 0| 4940 |12.04.2016 Хр. Иванов: Членове на ВСС опитват да осигурят на Цацаров доминация в Съдийската колегия . 0| 5185 |12.04.2016 Бойко Борисов обсъди проблема с бежанците с главния прокурор на Турция . 0| 6969 |12.04.2016 Радан Кънев: Един друг поглед към "свинските опашчици"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads