Реклама / Ads
15| 8604 |15.12.2010 ПОЛИТИКА

Алексей Петров и президента заедно в Швеция

.
Георги Първанов
Алексей Петров е бил в бизнес делегацията, съпровождала президента Георги Първанов при официалното му посещение в кралство Швеция през октомври 2007 г. Новината съобщава Иво Инджев в своя блог.
 
Името на Алексей Илиев Петров е част от списъка на българската делегация, става ясно от документ на Министерството на външните работи на Кралство Швеция. В него Алексей Петров, който бе арестуван през февруари при операция "Октопод" и в момента е под домашен арест в очакване на обвинителен акт, фигурира като пратеник на Съюза за стопанска инициатива.
В словесните престрелки през последните месеци за това кой е истинският политически покровител на "Октопода", неведнъж се появяваха информации, че Алексей Петров - Трактора е придружавал президента при негови посещения в чужбина. Президентството отрече Петров да е бил част от партийна делегация, с която Първанов като лидер на БСП е ходил в Китай.
Само преди ден държавният глава коментира: "най-логично е кандидатура на Алексей Петров за президент да бъде на Бойко Борисов". По думите му Петров и Борисов са бизнес партньори - "тоест имат си доверие от началото на прехода и си кореспондират дори в качеството му на премиер".

По-рано вътрешният министър Цветан Цветанов пък заяви, че именно Първанов е политическият гръб на Трактора, който от своя страна отрича да е свързан с новия политически проект на Първанов.
Алексей Петров е бил в бизнес делегацията, придружавала президента Георги Първанов при официалното му посещение в кралство Швеция през октомври 2007 г.

Разкритието е публикувано в блога на журналиста Иво Инджев, съобщава Дарик радио.
Името на Алексей Илиев Петров е част от списъка на българската делегация, става ясно от документ на министерството на външните работи на Кралство Швеция. В него Алексей Петров, който бе арестуван през февруари при операция "Октопод" и в момента е под домашен арест в очакване на обвинителен акт, фигурира като представител на Съюза за стопанска инициатива.
В словесните престрелки през последните месеци за това кой е истинският политически покровител на "Октопода", неведнъж се появяваха информации, че Алексей Петров - Трактора е придружавал президента при негови посещения в чужбина. Президентството опроверга твърдения, че Петров е бил част от партийна делегация, с която Първанов като лидер на БСП е ходил в Китай.
Само преди ден Първанов коментира, че "най-логично е кандидатура на Алексей Петров за президент да бъде на Бойко Борисов". По думите му Петров и Борисов са бизнес партньори - "тоест имат си доверие от началото на прехода и си кореспондират дори в качеството му на премиер".
По-рано вътрешният министър Цветан Цветанов пък заяви, че именно Първанов е политическият гръб на Трактора, който от своя страна отрича да е свързан с новия политически проект на Първанов.
Важността на Алексей Петров така се е покачила напоследък, че изведнъж институциите получиха амнезия, пише Иво Инджев. Само преди 3 години е било, а в Министерството на външните работи на България не се намери списък с имената на участниците в бизнес делегацията, придружила Първанов в Швеция. Проверих. Няма такъв списък. Най – вероятно са били взети мерки доказателствата да изчезнат, допълва Инджев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 9499 |16.11.2010 В. Сидеров: След Ал. Петров, чакаме Маргините и Маджо да станат президенти . 10| 7138 |25.10.2010 Депутатите скептични към политика Алексей Петров . 23| 8304 |19.10.2010 В. Сидеров: Ал. Петров премиер - това ли е алтернативата на РЗС? . 60| 12283 |13.07.2010 Прокурорски гаф спасява президента от "Темида" за лов в Попово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads