Реклама / Ads
39| 10420 |08.07.2011 ПОЛИТИКА

Анализатори: Общото между Трактора и Здравкова е, че са бити от Борисов

.
Цветозар Томов
Притеснително е, че изборът за държавен глава се превръща в терен за решаване на конфликти и лични проблеми между хора като Алексей Петров и Бойко Борисов, и Душана Здравкова и лидера на ГЕРБ.
 

Така социологът Цветозар Томов коментира по Нова ТВ новината от вчера, че Трактора и бившата съдийка от Варна са влезли в надпреварата за Дондуков 2.

Преди такива лица водеха битките си на други терени, а сега се прехвърлиха там, където трябва да се правят силни и ясни политики. А това определено не ми харесва, катерочен бе Томов.

Според него и Алексей Петрови, и Бойко Борисов се намират “на ръба на закона” в биографиите си. Като даваме шанс на такива хора да ни занимават, не правим нищо добро за обществото. В опита си да се освободим от политическия клиентeлизъм, ние дадохме шанс точно на клиентeлистите да управляват. Такова чудо не може да се случи в никоя друга европейска държава, предопреди социологът.

Според него общото между доцента по икономика и варненската съдийка е, че и двамата са бити от Борисов и сега търсят начин, да му връщат. Те не се явяват, за да печелят избори, а за да легитимират конфликта си с премиера.

Политогът Татяна Буруджиева, която участва в дискусията, се спря на факта, че Здравкова и Петров се явявали като граждански кандидатури, досущ като Меглена Кунева.

Ако тази тенденция с гражданските кандидатури продължи, хората ще предпочитат да са селско общество, изтъкна Буруджиева. По думите й едни и същи хора пишат платформите и тезите на тези граждански кандидатури. Пример за това бил Явор Дачков, който обслужвал Октопода Алексей Петров, а работел и за кампанията на Кунева.

Според Буруджиева появата на Трактора и бившата съдийка в президентската надпревара няма да създаде напрежение около вота. Лошото е, че “ляво-дясно” са размити и почти са изчезнали, избутани от новата тенденция по системата “горе-долу”. Опасното е, че това определя политическите ни възгледи, смята Цветозар Томов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8159 |03.07.2011 Яне бори Първанов, а отзад - Трактора . 174| 13192 |20.05.2011 След бой между "Атака" и мюсюлмани, Сидеров иска оставка на Цветанов . 27| 8858 |02.03.2011 Руски експерт раздели Македония между България и Косово . 210| 11374 |23.02.2011 Ив. Костов: Има срамен мир между ГЕРБ и престъпните групировки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads