Реклама / Ads
84| 15411 |15.05.2012 ПОЛИТИКА

М.Андреев: Синята коалиция днес е гей брак, неполезен за десните

.
Методи Андреев
Това, което ще кажа, сигурно ще ви изненада. Аз бях един от хората, които работеха за Синята коалиция. Сега нещата в СДС са много сложни, има много проблеми, един от тях е лидерският. Истинският проблем обече е не дали да има Синя коалиция, а каква е нейната перспектива.
 


Това коментира в студиото на ТВ 7 Андрей Методиев, който участва в дискусия заедно с депутатът от ДСБ Веселин Методиев по темата за бъдещето на Синята коалиция (СК). 

Според Методиев, ако  в този вид СК подпише споразумението, ще се превърне в един десен гей-брак, който ще бъде лишен от избиратели. Тя няма да е полезна за обществото, защото в този си вид се е изчерпила пред традиционния български десен избирател.

Методиев е убеден, че трябва да има съюз между ДСБ и СДС, но тя трябва задължително той да се развие - да има нов лидерски кръг и нова политическа платформа.

Независимо от това какво ще реше НС днес и Костов, и Мартин Димитров трябва да са готови със своите оставки, категоричен бе Андреев.  


Ака това не се случи, за себе си Андреев е убеден, че няма да гласува за Синята коалиция.

Ако тя остане при старото си споразумение, означава, че тя ще защитава  интересите само на определени хора, а не на десния избирател, обяви още Андреев.

Веселин Методиев пък изрази мнение, че създаденото напражение между СДС и ДСБ е контрапродуктивно преди всичко за избиратели, а не за Иван Костов или Синята коалиция.

Последните избори показаха несполуките на Синята коалиция. Така че, ако сме близки до волята на хората, това напрежение е абсолютно излишно, обясни Методиев.

Той обясни, че комисия от шест човека, представители на СДС и ДСБ вече са подготвили ново споразумение. С текстовете в него предстои да се запознаят днес на НС на СДС и ако дадат мандат на Мартин Димитров, то ще бъде подписано.

Методиев не се съгласи с упреците, отправени към Иван Костов, че той е главния виновник за бедите в Синята коалиция и отлива на симпатизанти от нея. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 11960 |14.05.2012 Н. Нейнски брани Синята коалиция; Б. Марков не я ще . 212| 15519 |30.03.2012 Настана време разделно за Синята коалиция . 116| 16870 |26.03.2012 Костов и Надежда Михайлова взимат на абордаж Синята коалиция . 141| 17826 |10.02.2012 Стягат нова тройна коалиция с премиер Меглена Кунева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads