Реклама / Ads
14| 15070 |15.02.2018 ПОЛИТИКА

А. Райчев: Борисов трябва да даде нещо на нацията без замазване и имитации

.
Андрей Райчев и Харалан Александров
„До юни Борисов трябва да даде нещо на нацията. На масата на финала след европредседателството образно стоят две купи - Шенген и еврозона. Той ще трябва да избере. Той се мъчи да замазва. Цялото време до сега бе време на имитации. Нашето общество е много по-консервативно, отколкото го знаем“. Това заяви Андрей Райчев.
 
С неприемането на Истанбулската конвенция българите казаха: „Ние няма да търпим Европа на всяка цена“, добави социологът пред bTV по повод интервюто на премиера Борисов по актуални политически теми.

„Участието на премиера мина в шеги и закачки, като цяло. Ние стигаме до края на отношенията ни с ЕС. Водещо бе да се изкараме нещо, което не сме. Истанбулската конвенция ни даде повод да се изрепчим на света. Когато някой говори грубо на Европа това е бунт срещу маргиналната позиция, в която сме се оказали“, това заяви социалният антрополог Харалан Александров.

По думите му Борисов в момента е в много тежка позиция. „Той трябва не само да балансира, а да съумее да осигури трансформация на това общество. За да бъде харесван той трябва да препотвърди своята принадлежност към това общество. Тази способност да съчетае две несъвместими позиции е характерно за Борисов“, подчерта той.

„Друго, с което трябва да се справи премиерът е, че мненията на хората вече изпреварват фактите. Това е нов феномен, който не е изследван, случва се през социалните мрежи и е предизвикателство за политиците. На Борисов му се налага да влезе в ролята на прелъстителя на нацията.“, каза Александров. Той смята , че този феномен се дължи на социалните мрежи и сриването на публичните авторитети.

За сложните отношения между „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2  Райчев коментира, че, за да не се стигне до война, се атакува антуража.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7788 |14.02.2018 Борисов си каза приказката по bTV за Конвенцията, Западните Балкани, Банско... . 20| 14325 |10.02.2018 Лидерът на ДСБ: Събираме се, за да намажем ските на Борисов . 14| 10473 |01.02.2018 Христо Иванов: Борисов е в режим на оцеляване* . 8| 15237 |31.01.2018 Политолози : Управлението на Борисов ще предизвика още протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads