Реклама / Ads
19| 12155 |22.08.2019 ПОЛИТИКА

Андрей Райчев: Гешев не е изборът на това управление, вроятно е предложение на Цацаров

.
Гешев не е изборът на това управление. Той се казваше Пламен Георгиев. Беше публична тайна, че Георгиев ще стане. Когато стана ясно, че не е той, стана г-н Сарафов. Чак когато и за г-н Сарафов станаха едни работи, които правят невъзможно неговото издигане, тогава се прибегна към още един заместник… Аналитично следва нещо много просто – той въобще не е любимецът на управлението, а вероятно е предложение на Цацаров.
 

Това каза за БНР социологът Андрей Райчев. Той очаква Гешев да бъде избран. Той припомни, че и Борис Велчев е избран безалтернативно.

Трифонов се кани да дебютира на политическия терен за парламентарните избори, коментира Райчев. Той не очаква партия на шоумена да събере повече от 15% при първото си явяване на изборите, което е около 1 млн. гласа. Социологът припомни, че Симеон Сакскобурготски и Бойко Борисов също са дошли на власт с обещания за радикална промяна и обобщи: „Напълно възможно е“.  Трифонов е в центъра на политическото пространство и се явява пряк конкурент на Борисов и ВМРО.

Според Райчев „Обединени патриоти“ вече са се разцепили на 3 части, „като две още тичат по една пътечката“ и не си говорят с третото.

 

„Каракачанов има на ревера си 6% от самостоятелно явяване, а г-н Симеонов не можа да набере гласове колкото кметицата на „Младост“. Това е факт! Тоест, техният съюз е временен“.

 

Социологът оцени като „дребен скандал“ и назначението на вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова като председател на Съвета по киберсигурността. Според него тя е демонстрирала „вопиюща некомпетентност в областта, за която току-що е назначена да отговаря“ и нарече това „нов вид калинка“:

 

„Предишните калинки, пак напълно некомпетентни хора, се правеха на нещо и не наглееха, държаха се симпатично и се опитваха да се харесат на публиката. Тук се говори нагло и в очите“.

 

„БСП просто не може да спечели София, но Мая Манолова може...Критичността към г-жа Фандъкова е голяма и отляво, и отдясно. Алтернативата ѝ обаче е бивш червен, какъвто е Манолова“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7601 |30.07.2019 ПП МИР: Изборът на Гешев е като избора на Пеевски . 4| 8120 |24.07.2019 Антон Станков: И за Гешев е възможно да се чуе ”Вие си го избрахте” . 29| 13754 |29.04.2019 Андрей Райчев: Рейтингът на Цветанов се срина, под този на Жан Виденов е . 18| 14409 |21.03.2019 Андрей Райчев: Покупката на Цветанов „мирише“ отвсякъде, мисли, че ще управлява вечно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads